Kontorer i skyline: Danske towers stiger til tops

Kontorer i skyline: Danske towers stiger til tops

09
dec
2021
Steen Uno
Danmarks fremtidigt højeste kontortower fik i sommer grønt lys til at skyde i vejret i Aarhus - det samme fik et nyt kontorhøjhus i Ballerup, mens et tredje aktuelt opføres i Nordhavn, og et fjerde indviedes i foråret også i Aarhus..
09
dec
2021
Steen Uno

 

 

 

 

 
Nye iøjnefaldende kontortowers er på vej op i de danske skylines. I juni godkendte Aarhus Byråd, at Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S kan indlede opførelsen af Danmarks kommende højeste kontorhus på 143 meter med 40 etager ved havnekanten i Aarhus C.

På samme tid fik World Trade Center Ballerup grønt lys til at fordoble sin nuværende kapacitet med 20.000 m² i skikkelse af et nyt 15 etagers højhus, WTC Ballerup Tower.

I Københavns ny Nordhavn er PFA pension i fuld gang med at opføre sit ny 26.000 m² store, cylinderformede prestige-kontorhus Spidsen, som allerede her to år før indvielsen i 2023 kan erklære sig fuldt udlejet.   

Og tidligere på året kunne Olav de Linde A/S aflevere sit færdigbyggede kobbertårn og 15 etager høje kontorhøjhus på Søren Frichs Vej i Aarhus til lejeren, softwarevirksomheden Systematic.  


Grøn gateway

"Vores kontorhus kommer til at binde byen og Sydhavnen sammen. Det bliver den grønne gateway til Sydhavnen med masser af luft omkring bygningen, med sjove butikker og masser af liv. En udvidelse af midtbyen.

Det vigtige for os er, at vi skaber et grønt åndehul og et godt sted at arbejde. Mange firmaer vil gerne være steder, hvor der er puls. Yngre medarbejdere vil gerne være, hvor ting sker, og hvor der er let til alting," siger bygherre Olav de Linde til Århus Stiftstidende.


 World Trade Center Ballerup, indviet i 2015, er efter flere år med fuld udlejning
 klar
til at fordoble sine 20.000 m² i skikkelse af et kommende WTC Ballerup Tower. 

 


På toppen af Danmarks højeste kontorhus anlægges en frodig grøn taghave med drivhuse, blomster, grøntsager og med offentlig adgang, så enhver får mulighed for at stige til tops og indånde duften af hav og historie midt i Aarhus. 

"Kontorhuset vil blive omgivet af grønne flader og pladser, der motiverer til forsamling, skulpturer, kunst og forskellige aktiviteter og danne et rum i byen, hvor husets lejere og byens borgere får lyst til at opholde sig," siger Olav de Linde.


Prangende kontorhus

WTC Ballerup slog dørene op i 2015, og efter flere år med  fuld udlejning tilføjes de 20.000 kontorkvadratmeter med et tilsvarende areal i skikkelse af et 15 etager højt tower samt et parkeringshus med over 400 p-pladser.  

"WTC Ballerup Tower skal huse mellemstore og store lejemål samt servicerede lejligheder som attraktivt alternativ til et hotelværelse, når virksomhedernes gæster kommer på længerevarende besøg," siger CEO samt ejer af Kongeegen A/S, Ib Henrik Rønje, til Ballerup Bladet.

 PFA Pension er netop nu i fuld gang med at opføre det 14 etager høje spektakulære
kontorhus Spidsen, der fra 2023 skal huse 1.000 medarbejdere bl.a. fra Bech-Bruun.

 


Yderst på Redmolen i Nordhavn, nu omdøbt til Nordø, er PFA Pension i fuld gang med at opføre sit nye 14 etager høje, prangende kontorhus Spidsen med 360 graders havudsigt og en stor frodig vinterhave i husets atrium.

Huset er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Cobe og vil efter indvielsen i 2023 huse godt 1.000 medarbejdere fra bl.a. advokatvirksomheden Bech-Bruun og investeringsselskabet Copenhagen Infrastructure Partners.


Tomme towers

Uden for den hjemlige skyline udtrykker en række storbyer - New York, Houston, Calgary, Sydney m.fl. - bekymring for nærmeste fremtid for mange city office towers, hvor hele kontoretager i kølvandet på pandemien p.t. står alarmerende gabende tomme.

I den canadiske industriby Calgary, der ud over covid-pandemien i forvejen er hårdt ramt af olie og gas-prisfald, står tre kontortowers i citykernen komplet tømte for medarbejdere, mens otte-ti andre er mere end 75 procent tomme.  

I de australske storbyer Sydney og Melbourne diskuterer man således aktuelt, hvorvidt der er allerede nu skal være basis for at konvertere de medarbejdertomme skyskraber-kontorlokaler til fremtidige luksuslejligheder.  ●

 

Læs mere her:
Olavdelinde.dk: Kontorhøjhuset på Mindet 6 er godkendt

WTCballerup.dk: Businesscenter med tårnhøje ambitioner

Estatemedia.dk: PFAs prestigeprojekt i Nordhavn udlejet to år før tid
Olavdelinde.dk: Afsluttet byggesag: Kontorhøjhus afleveret til lejeren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo