Kontorhus til den store guldmedalje

Kontorhus til den store guldmedalje

12
aug
2015
Steen Uno
NCCs nyopførte Gladsaxe Company House opnåede op til sommerferien - som den første bygning i Danmark - topkarakteren Guld inden for bæredygtigheds-certificeringen DGNB. NCC har selv indrettet nyt domicil i sit hædrede ´guldhus´.
12
aug
2015
Steen Uno
Gladsaxe Company House blev i juli det første danske byggeri, der tildeltes højeste Guld-
status i certificeringsordningen inden for bæredygtighed, DGNB.

Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen lancerede i 2008 sin bæredygtigheds-certi-
ficering, der i dag tæller blandt verdens førende standarder for bygningers bæredygtighed.

I 2012 fulgte den danske DGNB-version tilpasset hjemlige vilkår for nybyggerier samt om-
fattende renoveringer inden for kategorierne etageejendomme og rækkehuse, hospitaler,
undervisnings- og børneinstitutioner samt kontor- og administrationsbygninger.

I sidstnævnte katergori kan Gladsaxe Company House nu bryste sig af hæderen og titlen
som Danmarks bæredygtigste kontorhus - med den miljømæssige, sociale og økonomiske
bæredygtighed helt i top.


Indeklima, trivsel og lavforbrug

”I Gladsaxe Company House præsenterer vi en meget klar og mærkbar oplevelse af, hvad det betyder at arbejde i et bæredygtighedscertificeret hus af denne kaliber.

I dag udvikler vi udelukkende certificeret kontorbyggeri med stor værdi for lejerne i form af bedre indeklima, større trivsel og lavere energiforbrug," siger Marius Møller, direktør hos NCC Property Development.


NCCs bæredygtige guldhus i Gladsaxe, der blev indviet i foråret 2015, er opført på et hjørne af den knap 100.000 m² store grund ved Ring 3, Tokabsvejen og Gladsaxe Møllevej, som fra 1951-2011 husede House of Prince og Skandinavisk Tobakskompagni.

Det 15.400 m² store kontorhus er det nu 16. i rækken, som NCC har bygget efter sit populære, bæredygtige Company House-koncept.

Ud over optimale bæredygtigheds-krav til ventilation, lys, temperaturer og støjniveau opfylder Gladsaxe Company House de meget vigtige sociale kriterier i DGNBs certificeringssyetem.

Kontorhuset har således opprioriteret et yderst behageligt indeklima samt en meget fin akustik, der kan bidrage til at nedsætte antallet af sygedage og dermed øge produktiviteten, og er herudover udstyret med hjertestartere og videoovervågning, overdækket cykelparkering og mulighed for bad og omklædning til cyklister og motionister.


Bæredygtig investering

Herudover serverer flerbrugerhusets kantine sund og gerne økologisk mad, som - selv om det ikke indgår i certificeringen - sammen med fitness-rum, de grønne omgivelser etc. tæller som trivsels-faktorer, der tilsammen kan motivere medarbejderne til at spise og leve sundt.

                                        

"Vi er kolossalt stolte over, at denne enestående ejendom har fået DGNBs unikke stempel. Som ansvarlig investor lægger vi stor vægt på bæredygtigheden i vores ejendomme - af hensyn til klimaet, men først og fremmest fordi bæredygtighed er med til gøre ejendommene attraktive.

Det bidrager i sidste ende til at sikre vores medlemmer gode afkast over en længere årrække," siger Torben Möger Pedersen, direktør hos PensionDanmark, der ejer Gladsaxe Company House.

Ud over en række af NCCs egne selskaber og over 300 medarbejdere er også medicinal virksomheden Baxter foreløbig rykket ind i Danmarks bæredygtigste kontorhus. ●

 

Læs mere her om Gladsaxe Company House:
NCC satser på sundhed og trivsel i bæredygtigt guldhus 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo