Konverteringerne af tomme kontorlokaler ruller mod nye højder

Konverteringerne af tomme kontorlokaler ruller mod nye højder

13
dec
2016
Steen Uno
Trods tydelige fald i tomgangen for kontorejendomme samt aktuelt svagt stigende erhvervs-lejepriser i både København og Aarhus ruller konverterings-bølgen videre med uformindsket styrke og volumen.
13
dec
2016
Steen Uno

   


Sidste år blev 46.000 m² efterladte, men velbeliggende københavnske kontorlokaler ombygget til nye attraktive luksuslejligheder.

Det var en nærmest eksplosiv stigning fra årene i forvejen - blot 3.944 m² i 2013 og 26.572 m² i 2014.

Og et aktuelt kig i markedet viser, at konverteringerne af kontor- til nye, eftertragtede beboelses-kvadratmeter kan forventes at holde minimum niveau, men formentlig endda nå nye højder i 2016 samt 2017 også.

"Så længe vi kan støtte os til den lave rente, og så længe udbyderne af de ledige kontorejendomme, som der hen ad vejen trods alt bliver færre af, kan balancere en realistisk prissættelse af dem, vil vi fortsat se et ganske højt konverterings-niveau i København.

Den største aktuelle udfordring for os ejendomsudviklere er, at kommunen er underbemandet i sagsbehandlingerne, der i visse tilfælde i København kan tage op mod et helt år," siger Thomas Færch, adm. direktør i Gefion Group.


Befolknings-boom

Gefion Group har siden 2013 specialiseret sig i konverteringer af københavnske kontorejendomme til boliger og er i dag en af markedets største medspillere.

I denne periode har Thomas Færch og hans partner, udviklingsdirektør Henrik Nissen, konverteret kontorarealer til over 350 nye attraktive luksuslejligheder. Herudover er 165 ungdomsboliger netop nu under projektering på ydre Østerbro.

 

 

I 2015 år blev hele 46.000 m² tomme københavnske kontorlokaler ombygget til nye
attraktive luksuslejligheder, og tallet for 2016 vil formentlig blive højere."I øjeblikket og i årene frem vokser København med 1.000 borgere og Aarhus med 400 nye borgere om måneden. Det er ikke mindst denne markante befolkningstilvækst, der har skabt grobund for de mange konverteringer af tomme, tiloversblevne kontorer til store moderne lejligheder.

Men det er klart, at disse konverterings-øvelser bliver sværere at håndtere i takt med, at også erhvervsejendoms-markedet bedres, og flere ejere igen kan finde lejere til deres kontorejendomme og derfor vælger at beholde dem," pointerer Thomas Færch.


Konverterings- og salgssucces

Gefion Group har haft stor succes med at konvertere en række tidligere kontorbygninger i Københavns centrum - Rosenvængets Allé, Stockholmsgade, Upsalagade, Nørre Voldgade, Store Kongensgade m.fl. - og via ejendoms-mæglere bliver de nye topmoderne ejerlejligheder solgt på noget nær rekordtid 

"Senest har vi netop fået solgt den sidste lejlighed i en unik, velbeliggende konverteringsejendom i Lundsgade nær Søerne og Østre Anlæg, hvor vi omdannede 1.650 kontorkvadratmeter til 15 splinternye, uhyre attraktive boliger," siger Thomas Færch.

 "Så længe vi kan støtte os til den lave rente, og de ledige kontorejendomme vil blive
prissat realistisk, vil vi se et fortsat højt konverterings-niveau her i København," siger
Thomas Færch, adm. direktør i Gefion Group (t.v.).

 

Andre steder i byen har andre konverterings-aktører haft lignende succes med at forvandle bedagede kontorlokaler til straks salgbare luksuslejligheder.

Eksempelvis konverterede AP Pension sidste år Gjensidige Forsikring og Nykredits tidligere kontordomicil på Otto Mønsteds Plads til 64 eksklusive city-appartments.

Og ejendomsinvesterings-selskabet DADES A/S har netop afsluttet ombygningen af den norske ambassades tidligere kontorer i Amaliegade et stenkast fra Amalienborg til 15 meget eftertragtede lejelejligheder i størrelsen 75-142 m².


Aarhus ruller med

Også i det centrale Aarhus ruller konverterings-bølgen med synlige resultater. Blandt de første er Mejeriforeningen Danmarks tidligere kontorer i Frederiks Allé vis-a-vis Musikhuset blevet færdig omdannet til Karolinegården med 114 nye lejligheder

Og netop nu er de to lokale projektudviklere, Boax Ejendomme og Domis Ejendomme, eksempelvis ved at omdanne 7.000 ledige kontorkvadratmeter i Midtbyen til cirka 120 ejerlejligheder.

 

 

Flere af de store kontorejendomme, der bliver ledige med de statslige institutioners
udflytning fra Hovedstaden, kan blive fremtidige konverterings-objekter.

 

"Da vi i 2013 oprettede Gefion Group, var vi blandt de første - jo, kald os bare firstmovers - der professionaliserede konverterings-processerne med et nyt effektivt koncept.

I dag er vi blevet adskillige flere på markedet - blandt andet har forsikringsselskaberne med flere fået lov til selv at håndtere deres ejendomsudviklings-projekter," siger Thomas Færch.


Mulige konverterings-objekter

"Jeg sidder her med en liste over nye spændende konverterings-projekter, som vi har sikret os, men ikke offenliggjort, ligesom den rummer en stor håndfuld attraktive kontorejendomme, som vi vældig gerne vil købe.

Men det skulle undre mig meget, om ikke også mange af disse skulle befinde sig på de fleste af vores konkurrenters ønskesedler ...," tilføjer Gefion Group-direktøren.

Blandt disse unavngivne objekter lurer Thomas Færch - og med ham andre af markedets konverterings-aktører i hele landet - utvivlsomt på flere af de store velbeliggende kontorejendomme, der forventes at komme til at stå ledige med de statslige institutioners aktuelle udflytning fra Hovedstaden. ●

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo