arrow_upward

Nordeuropas største markedsplads åbner

30
mar
2016
Steen Uno
Lettere forsinket skifter Københavns Grønttorv nu ham og bliver til Copenhagen Markets - Nordeuropas største blomster- og fødevaremarked - med et nyt 69.000 m² stort domicil i Høje-Taastrup.
30
mar
2016
Steen Uno


 

Efter 57 år i Valby og forinden et par hundrede år på Amagertorv, Vimmelskaftet, Højbro Plads og fra 1889 til 1958 permanent på den nuværende Israels Plads er Københavns Engros Grønttorv A/S nu definitiv fortid i Københavns Kommune.

Med sin udflytning til Høje-Taastrup vest for City - med første handelsdag 4. april - vil Copenhagen Markets folde sig ud som Nordeuropas allerstørste engros-markedsplads og distributionscenter for frugt og grønt, blomster med tilbehør samt relaterede fødevarer som kød, fisk etc..

Ud over pladsbehovet var det i særdeleshed de stigende krav til logistik og opdaterede servicefaciliteter, der helt tilbage i 2006 foranledigede KGT A/S til at sætte sin 16 hektar store Valby-grund til salg og købe ny byggegrund på Litauen Allé i Høje-Taastrup.


Stordriftsfordele

Copenhagen Markets´ lejere i Høje-Taastrup vil komme til at nyde godt af en lang række stordriftsfordele: Billigere opvarmning og nedkøling, mindre lageromkostninger, reducerede udgifter til vagtpersonale og rengøring samt billigere transport for de fleste.

Hovedstadens ny store, dynamiske markedsplads baserer sig i to meget lange rektangulære bygninger med et mellemliggende åbent rum, som åbner mulighed for et centralt markedstorv under åben himmel.

 

 

De moderne fleksible markedshaller giver sine lejere en frihøjde på 10 meter under betonbjælerne og i samtlige henseender et bredt mål af funktionalitet.

Copenhagen Markets er tegnet af det danske arkitekltfirma CREO Arkitekter A/S med inspiration i andre af Europas store markeder som Rungis i Paris, Frische Zentrum i Frankfurt og C.A.R. i Rom, der alle har lykkedes med at samle et bredt sortiment af friske fødevareprodukter under samme tag uden for bykernen.


Milliardomsætning

Allerede et helt år før indflytningen var hele 99 procent af første byggeetape blevet udlejet, og udlejningen netop nu for begge etaper har passeret 90 procent.

KGT A/S har mulighed for at udbygge den 220.000 m² store grund - svarende til næsten 30 fodboldbaner - med en fremtidig etape 3 og dermed øge sin markesdsplads med yderligere 30.000 m².

 

 

Copenhagen Markets, der ejes af en ejendomsfond og administreres af Nordic Real Estate Partners, forventer indledningsvis en omsætning på fire mia. kr. samt 400-500 arbejdspladser.

NREP satser på at kunne udvide handlen med frugt og grønt med catering til kantiner, restauranter med mere og sidenhen også med madvarer som kød og fisk.

På den knap 150.000 m² store attraktive grund, som Københavns Grønttorv efterlader sig, vil inden for det næste årti rejse sig bydelen Ny Valby, der skal huse nyopførte boligkarréer, rækkehuse og byhuse, mens det nu næsten forhenværende Grønttorvs kæmpestore handelshaller vil blive omdannet til en grøn kile og bypark. ●

 

Læs mere her om Copenhagen Markets Høje-Taastrup:
Magasinet Byggeri: Nordeuropas største markedsplads

 

 


 

 

 

 

 
 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo