arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Unders gelse lokalebasen.dk reduced

Ny undersøgelse: Erhvervslejere kan stole på udbudsprisen

10
mar
2015
Steen Uno
Udlejningspriserne på danske erhvervslejemål har i et overraskende stabilt omfang været i stand til at holde fast i udbudspriserne gennem de seneste tre år, viser tendensen i en ny statistisk analyse fra Danmarks førende portal for erhvervsudlejning, Lokalebasen.dk A/S.
10
mar
2015
Steen Uno


Hele 80 procent af de udlejede erhvervslejemål - kontor-, lager-/produktions- og butikslokaler - har gennem en periode på de sidste tre år vist sig i stand til at opretholde de kvadratmeterpriser, som de oprindelig blev annonceret til på Lokalebasen.dk.

Af de realiserede erhvervslejemål i perioden januar 2012 til januar 2015, som Lokalebasen.dk har sat aktuelt under lup, viste 30 procent af lejemålene sig at holde de annoncerede priser eksakt.

Andre 30 procent blev udlejet til priser, der solm følge af forskellige tilvalg - ombygninger, nyindretninger, forbedringer etc. - lå over de udbudte kvadratmeterpriser, mens endnu 20 procent af erhvervslokalerne realiseredes til slutpriser, der kun marginalt fraveg de annoncerede priser på Lokalebasen.dk.


Overraskende facit

"Kun den sidste femtedel af udlejningskontrakterne blev realiseret væsentlig under de annoncerede priser - det vil sige med prisnedslag på over 10 procent," siger manden bag analysen, Lokalebasen.dks franskfødte og uddannede statistiker, PhD-studerende Arthur Katossky (foto øverst).

Han understreger, at hans konklusioner er ”appetizers” for større igangværende statistisk undersøgelse, der sætter fokus på Lokalebasens afsluttede udlejningskontrakter i givne tidsrum.

 

 

 

 


"Blandt udlejningsmarkedets og andre brancheeksperter har det været en gængs antagelse, at udbudslejen på ledige erhvervslejemål gennem kriseårene generelt har ligget betragteligt over de realiserede lejepriser.

Men med en såkaldt korrelation så høj som 0.9 peger vores foreløbige analyse på, at de realiserede priser på danske erhvervslejemål tværtimod har formået at holde sig overraskende tæt til de annoncerede priser på Lokalebasen.dk," siger Arthur Katossky.

Den franske statistiker indledte sidste år et treårigt PhD-forløb, hvor han i regi af DTUs Compute-afdeling og CBS Institute of Finance gennemfører sin forskeruddannelse med fokus på statistik og tendenser på ejendomsmarkedet.


God nyhed for lejere

Lokalebasen.dks adm. direktør Jakob Dalhoff ser med stor interesse på sin medarbejders overraskende analyse og delkonklusion.

"Det kommer bag på mig og også på de kolleger, som jeg har drøftet undersøgelsen med, at udlejerne kan holde udbudspriserne og ikke skal give væsentlige afslag.

Denne overraskende konklusion på vores veldokumenterede statistiske undersøgelse glæder mig. Jeg betragter det som et sundhedstegn og et bevis på den gennemsigtighed, der jo har været et af vores branches meget yndede buzzwords gennem de senere år.

Det er samtidig en rigtig god nyhed til nuværende som fremtidige lejere af danske erhvervslokaler. De kan nære den fornødne tillid til, at udlejernes priser bevisligt er troværdige," siger Jakob Dalhoff.

 

 

 

 

 

 


Han medgiver, at Lokalebasen.dks undersøgelse ikke er i stand til at differentiere tilfælde i analysematerialet, hvor en lejer evt. har opnået prisnedslag på sit erhvervslejemål ved at forhandle sig frem til en huslejefri måned eller flere.

"Den type tilfælde skal selvsagt vurderes med i analysens slutfacit, selv om denne procentdel i mine øjne næppe vil  have mere end marginal synlighed i det samlede billede.

Først som sidst giver vores konklusion et velkomment rygstød af troværdighed til udlejningsbranchen oven på de svære år, vi har været igennem. Vores tal understreger, at udlejerne over en bred kam har været tilstrækkelig seriøse og velfunderede til at holde fast i deres priser og ikke lade sig rive med af desperation efter at sætte dem på udsalg.

Samtidig har vores kunder, brugere og samarbejdspartnere på Lokalebasen.dk god grund til at stole på, at de annoncerede priser på erhvervslokaler er troværdige og tegner et sandt billede af markedets niveau," pointerer Jakob Dalhoff. ●

Læs mere om manden bag Lokalebasen.dks statistiske analyse, Arthur Katossky

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.