Ørestads ikoniske kontortower og kompleks dresser up til at gå PUBLIC

Ørestads ikoniske kontortower og kompleks dresser up til at gå PUBLIC

27
feb
2023
Steen Uno
Henning Larsens kendte Ørestad-kontortower og det tilbyggede Neroport-kompleks dresser up og gør klar til at genåbne som toprenoveret multibruger-kontorhus med alle moderne faciliteter for fremtidens kræsne virksomheder.
27
feb
2023
Steen Uno

 

 

 

 

 

I to årtier har Hennings Larsens 80 meter høje og stilrene kontortower tronet som sort silhouet og vartegn i Københavns endnu unge, men også modnede bydel på kanten til Kalvebods grønne fælled. 

Som et af Ørestads allerførste byggerier blev højhuset tegnet til medicinalvirksomheden Ferring, som på årets første dag tilbage i 2002 indviede de 20 nybyggede etager for sine da 300 medarbejdere.   

Otte år senere fulgte Larsen-arkitekterne op ved at føje kontorkomplekset Neroport til Ferring-tårnet - indrettet med moderne fleksible kontormiljøer og fællesfaciliteter som auditorium, mødelokaler, kantine, reception, café m.v..

Nu dresser den svenske ejendomsinvestor Genesta sin kendte, synlige erhvervsejendom up i totalrenoveret, indbydende og fremtidsorienteret version som Ørestads ny attraktive flerbruger-kontorhus PUBLIC.


Goes public 

"Med PUBLIC ønsker vi at åbne dette ikoniske, også internationalt medrivende kontorkompleks op for offentligheden," siger Jesper Norgart, partner hos Lintrup & Norgart A/S, der formidler udlejningen af de 17.000 etagemeter i den smukt opdaterede kontorejendom på Kay Fiskers Plads 9-11.

"PUBLIC tilbyder uhyre eksklusivt designede og indrettede kontorlejemål i tower-afdelingen The VIEW og i Ferrings tidl. laboratorier med frihøjder på 3,5 meter, som vi nu relancerer under det ny navn The LAB.

Med sin tidløse karisma, mest moderne faciliteter samt optimale beliggenhed midt i Ørestad kan PUBLIC præsentere det helt ideelle, kreative miljø for danske og internationale virksomheder i vækst," betoner Jesper Norgart.

"Med PUBLIC ønsker vi nu at åbne dette arkitektonisk fascinerende, spændende og
internationale kontorkompleks op for offentligheden og for virksomheder i vækst,"
siger Jesper Norgart, partner hos Lintrup & Norgart A/S,

 


The VIEW tower tilbyder 16 ledige kontoretager à hver 659 m² med ca. 40 arbejdsstationer. De store gulv-til-loft vinduer giver maximalt, naturligt lys og lokker med et inspirerende arbejdsmiljø med view ind over byen og ud over Øresund.    

The LAB, hvor Ferring i 20 år udviklede farmaceutiske produkter, rummer tre etager á 2.229-2.650 m² og kan ud over sin markante loftehøjde fremvise rå betongulve, vægge og søjler, der blødes op af lamellofter og vinduesbænke i lyst træ.


Ud over det vanlige

Det er netop 30 år siden, at Ørestadsselskabet begyndte at udvikle den ny bydel på Vestamager. Metroens ankomst kort efter Ferring Towers indvielse og shoppingcenter Field´s fra 2004 gav Ørestad de første overbevisende livstegn.

I de næste år skød andre arkitektoniske perler op: VM Husene af JDS Architects og Ingels Group, Ingels´ 8tallet, Henning Larsens Winghouse, Rambølls domicil af Dissing+Weitling, senere 3XN Architects´ Ørestad Gymnasium og Royal Arena samt andre betagende Ørestad-highlights.

 De store gulv-til-loft vinduer i The VIEW giver maximalt, naturligt lys og lokker med
et inspirerende arbejdsmiljø med view ind over byen og ud over Øresund.
                                                                                  Visualiseringer: Lintrup & Norgart A/S

 


"Ørestad har i dag etableret sig som et af Københavns mest populære business districts og er blevet et uhyre attraktivt sted at placere sin virksomhed - tæt på tog- og busforbindelser, motorvejsnet, tæt på lufthavnen og Øresundsbroen.

PUBLIC tilbyder et eksklusivt professionelt arbejds- og samarbejdsmiljø for både danske og internationale virksomheder, som efterspørger rammer en hel del over det vanlige til at kæle for deres medarbejdere og kunder, vækst og udvikling," siger Jesper Norgart.


Ny indoor-arkitektur

Genesta har prioriteret at fastholde Henning Larsens oprindelige, sorte facadeflader og udtryk, der har givet det ikoniske kontorkompleks i Ørestad City sit spektakulære særkende. 

Men indenfor har tegnestuen Clementwestfall skabt en splinterny indtagende, men stadig tidløs arkitektur baseret på materialer i højkvalitet med smukke, gennemarbejdede detaljer, der går igen og repeteres i rum og funktioner.


 Ørestad har nu etableret sig som et af Københavns populæreste business districts
og er blevet et attraktivt sted at placere sin virksomhed tæt på tog, bus og motor-
vejsnettet, 
tæt på lufthavnen og Øresundsbroen.

 


"The PUBLICs velkomstparti er formet som atrium med reception, loungeområde, restauranter, små frokost-lounges, havecafé og direkte adgang til mødelokaler. I lobbyen kan husets brugere samles og connecte i business-lounges eller slå sig ned på en touch-down arbejdsstation.

The VIEW og The LABs kontormiljøer og arealer holdes i varme grå toner kombineret med lyse smukke egetræsgulve og døre. Kontorhuset indrettes med køkkener ligeledes i egetræ fra Reform med bordplader i rustfrit stål, toiletterne har italiensk terrazzogulv i beige nuancer og eksklusive messingarmaturer," fremhæver Jesper Norgart.

Lintrup & Norgart forventer, at de første virksomheder kan flytte ind i The PUBLIC ultimo 2023. Potentielt kommende lejere forespørger allerede nu på lejemål i flere etager i Henning Larsens mondæne kontortower.  ●

 

 

Læs mere her:
Lintrupnorgart.dk: A building has gone PUBLIC
Lintrup & Norgart: Kay Fiskers Plads 9-11, Ørestad
Lokalebasen.dk: Plan your dream workplace with iconic architecture
Genesta.eu: Genesta acquires landmark office property in Copenhagen

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo