arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Cph business park top reduced

Renoveringer flasher ny atmosfære og trafik i Danmarks længste kontorhus

01
apr
2019
Steen Uno
Renoverede friske rumdesigns, opdaterede udearealer m.v. har skabt fornyet lejerinteresse for Danmarks længste kontorhus i Avedøre, der opførtes i starten af 80´erne af Bøje Nielsen og som udløste en kontroversiel konkurs af epokens farverige byggematador.
01
apr
2019
Steen Uno


 

 

 

 

Efter nogle vindblæste for ikke at sige skrantende årtier oplevede den knap 300 meter lange, kendte kontorbygning på Avedøre Holme - landets længste og indviet som Center Syd tilbage i 1982 - en tiltrængt ny start, da den svenske fondsforvalter Niam for to år siden overtog den ca. 67.000 m² store CPH Business Park.

Siden årtusindskiftet var kontorhuset gradvis blevet facelift´et af den tidligere ejer bl.a. med en markant glasfacade. Niam fulgte op med nye forbedringer af erhvervsejendommens fællesfaciliteter som kantine, café, mødecenter og loungearealer.

Nu bærer revitaliseringen frugt: Senest har kontorhuset udlejet 4.000 m² til filmselskabet Miso og fødevaregrossisten Conaxess Trade Denmark med tilsammen 150 medarbejdere, og mæglerfirmaet Lintrup & Norgart A/S forhandler om udlejning af endnu 10.000 m².

”Vi vidste, at vi stod over for en stor opgave, men nu har vi forbedret energiklassen fra D til B, skabt mere liv i bygningens centergang, opgraderet mødecentret, etableret udearealer og anlagt flere p-pladser. Det begynder vi nu at kunne mærke på lejerinteressen," siger udlejningschef hos Niam, Henrik Wagtberg.


Møllesten

Landets dengang mest presseeksponerede og kendte storentreprenør Bøje Nielsen havde i 70´erne fået et hint om, at en ny motorvej til lufthavnen skulle føres gennem Avedøres dengang nyinddæmmede areal. Han opkøbte to mio. m² jord - for ca. 80 kr. pr. m² - og gik i gang med at opføre Danmarks største kontorhus.

Center Syd blev bygget på 10 måneder og indviet i 1982, men problemer omkring lånefinansieringen af kontorhuset blev en af de store møllesten, der førte til, at Sø- og Handelsretten senere samme år endte med at erklære Bøje Nielsen konkurs.


 Efter sit opkøb af Danmarks længste kontorhus har Niam gennemført omfattende
forbedringer og revitaliseringer af erhvervsejendommens fællesfaciliteter som bl.a.
personalerestaurant, café, mødecenter og loungearealer.

 

I parantes bemærket viste det sig 10 år senere, at Bøje Nielsen dengang i virkeligheden havde været rigelig solvent til at kunne betale sine kreditorer - der var endda blevet 89 mio. kr. i overskud til ham selv.

Danmarks længste kontorbygning gennemlevede to meget svære første årtier med mange tomme kvadratmeter. Det var mere end vanskeligt at få virksomheder til at flytte ud til de vindblæste og dengang noget øde arealer til trods for afstanden af kun 10 km til City.


CPH Business Park

I 2005 købte den internationale kapitalfond Teesland kontorhuset af Realkredit Danmark, der to årtier forinden havde overtaget det på tvangsauktion.

Kreditforeningen, i dag RD, havde allerede før salget bekostet en stor iøjnefaldende renovering af kontorhusets facade, og Teesland fortsatte moderniseringen ved blandt andet at omdøbe og eksponere Center Syd under nyt moderne navn, CPH Business Park.


 Med sine omfattende renoveringer og upgrades har Niam liftet CPH Business Park,
så Avedøre-bygningen i dag fremstår som et topmoderne, attraktivt og anerkendt
business center med bekvem funktionalisme og placering.

 


I dag fremstår CPH Business Park som et moderne, attraktivt og anerkendt business center med bekvem funktionalisme og placering for en lang række virksomheder af forskellig størrelse og faggruppe.

Forsikringsselskabet If, Santander Consumer Bank, Mercedes-Benz Danmark, Hugo Boss Storage, Hilti Danmark, Prodata Consult samt et halvt hundrede andre firmaer er blandt husets aktuelle lejere, og nye meldes på vej ind i Danmarks længste kontorbygning.


Ni kunstige holme

"Niam har nu for alvor skabt nyt liv i CPH Business Park. Man har ikke blot gennemført omfattende renoveringer og forbedringer i fællesarealer og faciliteter, men blandt meget andet på vores forslag også indrettet et showroom på 1.000 m²," siger Jesper Norgart, partner i Lintrup & Norgart.

"Her kan nye potentielle lejere opleve, hvordan det er muligt at skabe et rustikt og innovativt kontormiljø med tjekkede designgulve og akustiske loftsbatts monteret direkte på betonloftet, så loftshøjden opretholdes."


 Regeringen og Hvidovre Kommune vil anlægge ni kunstige holme i forlængelse af
det nuværende Avedøre Holme med 3,1 mio. m² grønt erhvervsområde og 17 km
ny kystlinje.

 


Regeringen og Hvidovre Kommune fremlagde i januar i år en plan for et fremtidigt projekt, hvor der via jordopfyldning skal anlægges ni nye kunstige holme med 3,1 mio. m² grønt erhvervsområde i vandet ud for Avedøre Holme.

Det kæmpemæssige anlægsprojekt skal indledes i 2022, og området stå helt færdig i 2040. De ni nye holme skal ifølge planen skabe op til 12.000 nye arbejdspladser, generere op mod 30.000 nye jobs og fremstå som et af Nordeuropas største og mest innovative erhvervsområder.  ●

 

                       

Læs mere her:
Lintrupnorgart.dk: Danmarks længste kontorhus får nye lejere
Center Syd Avedøre: Historien om Bøje Nielsen af John Lindskog
Lokalebasen.dk: Effektive kontorlejemål med god infrastruktur og lav leje
Berlingske.dk: Et europæisk Silicon Valley skal skabes ved Avedøre Holme

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.