arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Kontormarkedet netop nu reduced

Se video: Nu falder tomgangen på kontormarkedet

21
jul
2015
Anne-Kathrine Utzon
To af ejendomsbranchens store medspillere på det danske udlejningsmarked for kontor-lokaler, Sadolin & Albæk og Colliers International, tolker øjeblikkets spæde tomgangsfald som optimistiske postkrise-tegn på den aktuelle markedsudvikling.
21
jul
2015
Anne-Kathrine Utzon


    

 

 

 

"Stadig færre kontorkvadratmeter står ledige i sådan grad, at der nu er absolut belæg for at
konstatere, at tomgangen, der på landsplan ligger på ca. ni procent netop nu, er faldende."

Sådan siger erhvervsmægler hos Colliers International, Casper Torkdahl-Jacobsen, der ser
en generel positiv tendens for kontormarkedet.

Årsagen til den faldende tomgangsprocent skyldes flere faktorer: Dels ombygges en række
kontorejendomme til boliger, dels har markedet været afskåret fra at bygge spekulativt gen-
nem de  seneste kriseår - og først som sidst er Danmarks arbejdsmarked igen i fremdrift.

”Generelt ser vi tendens til, at større virksomheder flytter uden for de store byer, hvor der er
 bedre transport- og parkeringsmuligheder, og hvor lejen er lavere," siger Casper Torkdahl-
Jacobsen.

Når spørgsmålet rettes mod udviklingen på markedet for mindre kontorlejemål, lyder hans klare svar, at der altid er stor efterspørgsel på mindre lejemål.


Øget konkurrence i København

Adm. direktør Peter Back hos ejendomsmæglervirksomheden Sadolin og Albæk, er specialiseret i kontor- og butiksudlejning i Storkøbenhavn, deler sin konkurrents betragtninger. 

"Vi oplever netop nu et marked, som præges af en øget efterspørgsel, et øget antal fremvisninger, et øget antal udlejninger og derigennem også en øget konkurrence om de allerbedste lejemål.

Det er vigtigt, at man som kontorsøgende lejer har gjort sine behov op, følger godt med i markedet og derved er klar til at slå til, når det rigtige lejemål byder sig."

Peter Back betoner, at den stærkest stigende efterspørgsel på både store og små kontorlejemål lige nu og her pågår i Storkøbenhavn. 

 

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.