Top 15 - Nordens fremtrædende coworking-miljøer i 2023

Top 15 - Nordens fremtrædende coworking-miljøer i 2023

02
aug
2023
Steen Uno
Den internationale konkurrence-platform Global Startup Awards med hovedkontor i København nominerede 15 iøjnefaldende coworking spaces til forårets dyst om det bedste iværksættermiljø i Norden og efterfølgende i hele verden.
02
aug
2023
Steen Uno

 

 

 

 

 

15 coworking spaces i de fem nordiske lande har i maj dystet i den årlige Global Startup Awards-konkurrence om retten til at kunne kalde sig Nordens bedste iværksættermiljø 2023. 

Den danskeudviklede, men i dag internationalt udbredte event-platform med base på Nørrebro i København nominerer hvert år de bedste startups, mest indflydelsesrige individer, teknologivirksomheder, projekter, coworking spaces etc. fra sine forskellige regioner.

I kategorien Best Coworking Space udpeger Global Startup Awards tre iværksætter-miljøer fra hvert af de fem nordiske lande. Nordic-vinderen går videre til den store globale finale senere på året.

I år nominerede Global Startup Awards disse tre danske coworking-communities: Den københavnske innovationshub Matrikel1 på Højbro Plads, Talent Garden Copenhagen på Holmen og kontorfællesskabet Coworking Plus i Odense.   


Tæt konkurrence

De tre danske Global Startup Awards-deltagere var i skarp konkurrence med blandt andre Knackeriet i Stockholm, finske Epicenter Helsinki samt norske Digs i Trondheim.

Ved årets Nordic Awards-galla i forbindelse ved Iceland Innovation Week i maj blev det imidlertid finske Maria 01, som kåredes til det mest fremtrædende iværksættermiljø i Norden 2023.   


 Det finske tech-iværksætter community Maria 01 i Helsingfors blev kåret til Nordens
bedste coworkingmiljø 2023 ved forårets Nordic Awards-galla i Reykjavik.  

 


Maria 01 i Helsingfors er et blomstrende iværksætter-community, hvor ambitiøse tech-startups, venturekapitalister og større techvirksomheder hjælper hinanden til vækst og succes.

Sidste år blev det svenske coworking-community Impact Hub Stockholm, der løb med årets nordiske hæder, mens det portugisiske kontorfællesskab Avila Spaces i Lissabon kunne hyldes som verdens bedste coworking space. 


Fremtiden

I Holland har coworking-app´en Choosewise gjort det nemt for fleksibelt arbejdende kontorfolk at finde og tjekke ind på det foretrukne coworking spaces og kun betale for den tid, som de bruger på lokationen. 

"Vi udviklede vores app under corona-nedlukningerne, og vi føler os helt overbevist om, at pay-per-use arbejdspladser tilhører fremtiden og vil brede sig over de næste år," siger idémand og grundlægger Roos Zondervan.     


 I Holland har coworking-app´en Choosewise gjort det let for fleksibelt arbejdende
kontorfolk at tjekke ind og kun betale for den tid, de bruger på lokationen.
                                                                                                           Foto: the5th.nl/utrecht
 

 

 

Coworking-miljøerne har hidtil traditionelt har været forbundet med storbyerne, men nu meldes coworking-markedet i fuld gang med at sprede sig videre ud over disse tæt urbaniserede områder.

Således forventes coworking faciliteter også i de ydre forstæder samt i stigende grad desuden i landlige miljøer at ville opleve øget efterspørgsel inden for de næste år.  ●
 

 

Læs mere her:
Globalstartupawards.com: Best Nordic coworking spaces 2023
Entrepreneur.com: Trends that will shape the Coworking Sector in 2023
Coworkinginsights.com: Get the latest coworking industry news and insights
Choosewise.co: The future of work is tribrid

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo