Tribes – en stammekultur i kontorhotellet

Tribes – en stammekultur i kontorhotellet

01
nov
2016
Anne-Kathrine Utzon
Den hollandske kontorhotelkæde fungerer ikke blot som inspirerende arbejdsplads, men leverer en oplevelse for det fleksible, digitale nomadiske arbejdsfolk.
01
nov
2016
Anne-Kathrine Utzon


Byline AK






I en ’oplevelseskultur’ hvor folk ikke blot vil købe et produkt, men også have en oplevelse med i købet, og hvor inspirerende arbejdsmiljøer og nytænkende, fleksible kontor-koncepter vinder frem, tager kontorhoteller som Tribes føringen.  

Eduard

Eduard Schaepman, CEO og grundlægger af Tribes 

NINEtoFIVE har taget en snak med manden, der står bag roret for den kendte, innovative kontorhotelkæde Tribes, og som forventer, at traditionelle kontorer ikke længere eksisterer om 50 år.  

”Mennesker bestemmer jo selv, hvordan de gerne vil arbejde, og ikke mindst hvor de gerne vil arbejde. Det rodfæstede behov for at kommunikere og interagere med andre mennesker vil dog stadig være til stede,” siger Eduard Schaepman, CEO og grundlægger af Tribes.”

Kontorhotelkædens koncept bygger derfor på en nomade-tankegang, hvor medlemmernes arbejdsplads er lige så fleksibel, som de selv er. Og hvor kontorhotellerne ikke blot fungerer som arbejdspladser, men også mødesteder. 

Tribes medlemmer kan derfor boltre sig på en stribe af arbejdsstationer og også mødesteder som barer, restauranter, espresso barer og bibliotek-lounges. Ifølge Eduard Schaepman er det nemlig ikke nok blot at tilbyde funktionelle kvadratmeter. 

”Vi vil gøre arbejdsprocessen nemmere, bedre og mere effektiv for vores medlemmer. Vi vil gøre det sjovt at arbejde,” pointerer han. 

 

Stemningsfuld stamme-indretning

Tager man en gåtur rundt på et af kontorhotellernes mange kvadratmeter, får man heller ikke en umiddelbar følelse af at være til stede på en arbejdsplads.

Massai
Kontorhotellet 'Sami' i Bruxelles

Derimod stråler atmosfæren af en god blanding af en caféstemning, et afslappet, sofistikeret hotel og et yderst elegant hjem. 

Der er masser af lys. Og der er rummeligt.

Lokalerne er indrettet med trendy designmøbler og har en topmoderne IT-infrastruktur med et utal af ’plug and play’ udstyr.

Og så er der masser af sofaborde, hvor freelancere og forretningsmennesker balancerer deres espresso kopper og åleslanke MacBooks. 

Foruden den stemningsfulde atmosfære kommer ’den nomadiske stammekultur’ stærkt og gennemført til udtryk i kontorhotellet – og ligger altså ikke blot i det kreative navn, Tribes. 

De i alt seks kontorhoteller inden for kæden er således indrettet efter hver deres stamme – alt fra toiletter, lounger til mødelokaler. Fx er kontorhotellet i Bruxelles bygget op omkring Sami-stammen, mens det i Eindhoven tager udgangspunkt i Massai-stammen. 

En del af en stamme

Ifølge Eduard Schaepman er Tribes’ inspirerende miljø et sted, hvor folk skal føle sig som en del af et fællesskab – som en del af en stamme, en tribe. 

Tribes 

Kontorhotellet 'Maori' i Haag

”Det handler om at møde, connecte og kommunikere med andre mennesker, og netop derfor har vi har restauranter og caféer integreret i vores koncept. Tribes er ikke blot et kontor – det er en oplevelse,” uddyber han. 

Han tilføjer, at der på nuværende tidspunkt er mere end 1.000 medlemmer i Tribes, og at fællesskabet vokser hver dag. Han mener dertil, at dette fællesskab støtter op om en ny arbejdstrend. 

”Hvis du ser på den kommende generation, så er de mere vant til at connecte både online og offline og bevæge sig inden for et socialt miljø. Vi tror på, at vi kan tilbyde dette sociale miljø, hvor virksomheder og freelancere virkelig kan connecte med hinanden.” 

Mixet mellem forskellige typer af forretningsfolk samlet et sted, både freelancere og større virksomheder, øger chancen for, at man møde andre, hvilket han mener er nødvendigt for, at man som virksomhed kan være innovativ og opnå succes.

MassaiKontorhotellet 'Sami' i Bruxelles

”I en nomadisk stammekultur var der ikke noget, der hed forberedelse – der var meget mere rum for spontanitet. Jeg tror fuldt og fast på, at spontanitet er en vigtig ingrediens for at kunne opnå meningsfulde forbindelser med andre.”  

 

Prismodel, der tiltaler nomaderne

For at tilpasse deres stamme-medlemmers specifikke behov har kontorhotelkæden nytænkt den traditionelle betalingsmodel. I stedet for at benytte den månedlige betaling har Tribes derimod forskellige medlemspriser, hvor man betaler for det, som man har behov for.

Man kan derved få medlemskaber, der strækker fra et virtuelt kontor med virksomhedsadresse og et mødelokale efter behov til en arbejdsplads på fuld tid med adgang til fitness og diverse faciliteter.  

Medlemmerne kan på den måde nyde godt af præcis dét, som det de har brug for på deres kontor – uden det ansvar og besvær der kan følge med et traditionelt kontor.  En prismodel der er fleksibel ligesom konceptet – og nomaderne livsstilen.

 

De tre hurtige om Tribes:

  • De åbnede deres første kontorhotel i Eindhoven i 2015
  • Tribes har i alt seks kontorhoteller – seks i Holland og et i Belgien
  • Der eksisterer over 1.000 Tribes medlemmer ●

 

 

Design Geek: Creative spaces - the tribes 

Læs også:
Kødbyens kreative kontorhotel
50 procent vælger alternativ løsning i kontorhotellet

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo