arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Bernstorffsgade 21 head

Updated kontorklassiker i mondæn første parket til byens ny business district

06
maj
2020
Steen Uno
Efter 40 år i skyggen af Postterminalens nedrevne betonklods får stjernearkitekten Wittmaacks smukke, gamle kontorklassiker i Bernstorffsgade prominent, velfortjent udsyn til Københavns fremtidige business-bydel Postbyen.
06
maj
2020
Steen Uno

 

 

 

 

 

Det er mere end 100 år siden, at byens gamle stjernearkitekt Arthur Wittmaack opførte sin klassiske kontorejendom i Bernstorffsgade ved siden af jævnaldrende, iøjnefaldende genboer som Centralpostbygningen og Politigården..

Kontorhuset på hjørnet af Stoltenbergsgade blev bygget i 1916 til Indre Mission, der frem til 70´erne anvendte de fem etager til bl.a. bogbinderi og trykkeri. Herefter købte Københavns Kommune bygningen til sin Social & Sundhedsforvaltning.

Nu får den smukke, nyrestaurerede flerbruger-kontorbygning en ny og velfortjent plads i solen i første parket til Citys kommende business district Postbyen, som i disse år rejser sig på arealet overfor, hvor Postterminalen førhen lå som betongrå skygge.    

"Postbyen kommer helt sikkert til at give kvarteret et tiltrængt, spændende samt livgivende løft og herunder også føje ekstra valør og dimension til vores flotte og netop totalistandsatte kontorejendom Bernstorffsgade 21," siger Stig Lintrup, adm. direktør og partner hos erhvervsmægler- og rådgivningsfirmaet Lintrup & Norgart.


Succeskoncept

Efter gennemgribende renovering af det 3.900 m² store kontorhus formidlede Lintrup & Norgart i december sidste år videresalget af ejendommen til den britiske pensions- og forsikringsgigant Aviva og har siden forestået udlejningen af de restaurerede etager.    

"Før renoveringen bestod bygningen fortrinsvis af gamle nedslidte, kommunale cellekontorer. Tidligere ejer M. Goldschmidt Holding puslede en kort overgang med tanker om at indrette hotel i ejendommen, men opgav igen, fordi den ikke havde helt rette størrelse," resumerer Stig Lintrup.     


  "Før renoveringen bestod bygningen især af nedslidte, kommunale cellekontorer -
i dag er etagerne indrettet til lyst moderne flerbrugerhus i rå New Yorker-stil," siger
Stig Lintrup, adm. direktør og partner hos Lintrup & Norgart.  

 


"I stedet foreslog vi den nye ejer at indrette kontoretagerne til moderne flerbrugerhus i tråd med det koncept, som vi allerede har brugt med succes for Topdanmark i Vibenshuset på Østerbro og i det store vellykkede Edison-kontorprojekt på Amager. 

Et spektakulært og brugervenligt koncept, hvor vi lader de istandsatte vægge, gulve og lofter fremstå i rå New Yorker-stil og forestår indretningen med eksklusive rumdesigns og møbler samt - for Bernstorffsgades vedkommende - en flot personalerestaurant med gourmetmad fra Simply Cooking."    


Kreativ atmosfære

Med de nederste etager udlejet tilbyder Lintrup & Norgart aktuelt et betagende penthouse-kontormiljø med domicil-potentiale på ialt 1.239 m² - 677 m² på fjerde- og 562 m² på femte sal - med masser af lys, luft og udsyn.  

"De to etager forbindes af smuk intern trappe, som bidrager til at understrege en kreativ atmosfære i et kontormiljø, der ligesom huset i sin helhed balancerer mellem det rå og det lyse nordiske udtryk - med åbne rum med søjler, fritlagte spirorør og lyse plankegulve på alle etager," tilføjer Stig Lintrup.


 I stueetagen har den totalistandsatte, smukke kontorklassiker i Bernstorffsgade fået
designet en personalerestaurant med glasdækket palmehave-terrasse med udgang
til en udendørs gårdhave. 

 


Lintrup & Norgart kan præsentere et færdigt rumdesign med samlet op til 60-70 kontorstationer suppleret med kreative frirum og stillezoner samt et passende antal mødelokaler i varierende størrelse indrettet bl.a. i de to etagers runde hjørnekarnapper.      

I flerbrugerhusets stueetage rummer personalerestauranten en overdækket palmehave-terrasse med glastag og udgang til udendørs gårdhave med et mindre opholdsområde samt cykelparkering.


I turbulent forandring

Wittmaacks nyrestaurerede, mondæne kontorklassiker i Bernstorffsgade ligger et par hundrede meter fra Hovedbanegården og Tivoli til den ene side og Kalvebod Brygge til den anden - et city-område, der efter årtiers anonymitet nu er trådt ind i turbulent forandring.

På nabomatriklen Polititorvet købte Københavns største hotelkæde, Arp-Hansen Hotel Group, forrige år det 55 år gamle Falck-Huset, som under navnet Next House Copenhagen til næste sommer vil åbne som Europas største luksus-hostel.


 Kontorhuset Bernstorffsgade 21 får et prominent vue til Københavns ny fremtidige
business district Postbyen, hvortil Danske Bank flytter sit hovedsæde i 2024.

 


Overfor er Danica Ejendomme undervejs med sit storstilede, 180.000 m² store  kontor- og boligbyggeri Postbyen, der kommer til at rumme syv runde, op til 115 m høje towers, kontorkarréer, hotellejligheder, udsigtsboliger samt offentlige promenader, pladser og byhaver. 

I et af kontorhusene vil Danske Bank i 2024 opslå sit nye hovedsæde. Allerede senere på året er Centralpostbygningen på hjørnet af Tietgensgade klar til at genopstå som luksushotellet Villa Copenhagen.  ●

 

 

Læs mere her:
Lintrupnorgart.dk: Rå og eksklusive kontorer i markant ejendom
Magasinet Arealisme: Kunderne kræver kvalitet i kantiner 
Byensejendom.dk: Københavns nye bydel skal hedde Postbyen
Lokalebasen.dk: Stolt ejendom med eksklusive kontorer ved Hovedbanegården

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.