arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Juridisk hjælp ved udarbejdelse af erhvervslejekontrakter

Rådgivning ved udarbejdelse af lejekontrakt

En lejekontrakt indeholder mange faldgruber for både lejer og udlejer. Det er enormt vigtigt, at man får udarbejdet en god lejekontrakt for erhvervslejemålet. Der er generelt stor aftalefrihed ved udarbejdelse af erhvervslejekontrakter. Derfor er der også mange fælder, som du kan falde i.

Juridisk rådgivning til udlejere

Du har som udlejer en lang række beslutninger, som du skal træffe, når du udarbejder en erhvervslejekontakt. Det er vigtige beslutninger, som kan være afgørende, hvis der senere hen opstår en tvist med din lejer. Nogle dele af lejekontrakten sikrer dig selv, mens andre dele sikrer lejeren. Det er vigtigt, at lejekontrakten fremstår fair for begge parter. Lejekontrakten er nemlig samtidig fundamentet for en god udlejer-lejer-relation. Vær ikke urimelig, men hav styr på de faldgruber, som kan have stor betydning for dig som udlejer. Hvis du selv ønsker at udarbejde lejekontrakten, kan du bruge vores værktøj til udformning af en erhvervslejekontrakt. Det tager kun en halv time.

Få hjælp til at udarbejde lejekontrakten

Når du udarbejder lejekontrakten skal du sørge for, at du indsætter de korrekte oplysninger om lejemålet og træffer de rette beslutninger om lejemålet. Du skal fx fastsætte lejemålets størrelse, dets anvendelse, lejerens udgifter ud over lejen, fastsættelse af lejens størrelse og lejereguleringsklausuler, fordelingen af vedligeholdelsespligten samt regler i forbindelse med lejemålets opsigelse, ophævelse og krav til lejemålets stand ved lejerens aflevering af lejemålet. Hvis du ikke har erfaring med udarbejdelse af erhvervslejekontrakter anbefaler vi, at du modtager juridisk rådgivning og hjælp til fastsættelse af alle disse dele af lejekontrakten.

Juridisk rådgivning til lejere

Det er vigtigt, at du som lejer forstår, hvad du skriver under på i lejekontrakten. Husk også, at du ofte kan forhandle dele af lejekontrakten med udlejeren. Du bør forstå konsekvensen af lejekontraktens indhold og vide, hvad du eventuelt skal forsøge at få ændret i lejekontrakten, før du bør underskrive den. Det kan få store konsekvenser for dig, hvis du underskriver en aftale, som efterfølgende bringer dig i en sårbar situation. Beskyttelsen af lejere i erhvervslejemål er ikke nær så omfattende, som ved lejere af boliglejemål.

Forstå hvad du skriver under på

Lad dig ikke forblænde ved første øjekast. Du har måske ledt efter det helt rigtige lokale i lang tid og nu har du endelig fundet det. Alt virker perfekt, og du ved, hvor godt lokalet passer til dine formål. Du kan ikke vente med at flytte ind, og skimmer hurtigt lejekontrakten. Du skriver under uden at forstå hele kontraktens indhold eller oplysninger. Alt for mange lejere forstår slet ikke, hvad de skriver under på. Du bør vide, hvilke udfordringer som lejekontrakten sætter dig i. Du bør vide, hvad du har ret til at bruge erhvervslokalerne til. Du bør kende alle forbrugs- og driftsudgifter. Du bør vide hvilken stand, som lejemålet skal være i, ved indflytning. Du bør også vide, hvilke forpligtelser som udlejeren har i forbindelse med vedligeholdelse af lejemålet samt hvordan opsigelse og fraflytning skal ske. Få friske øjne på lejekontrakten og få hjælp til at forstå lejekontraktens indhold fra din side som lejer.

Få Juridisk rådgivning

Lokalebasen.dk samarbejder med en af Danmarks mest erfarne advokater indenfor erhvervslejeloven. Theis Guttenborg er advokat med møderet for Højesteret og har mange års erfaring med rådgivning af udlejere og lejere ved indgåelse og udarbejdelse af erhvervslejekontrakter. Det kan i sidste ende være langt dyrere ikke at få kompetent rådgivning. Når først tvisten opstår mellem udlejer og lejer, kan det være for sent at reagere.

Theis Guttenberg er medlem af Danske Advokaters forening for Erhvervsejendomme, Dansk Selskab for Boligret, Det Danske Selskab for Byggeret samt By- og planudvalget i Byggesocietetet.

Få en uforpligtende snak med Theis Guttenberg om din erhvervslejekontrakt. Hvis du har brug for det, kan du efterfølgende få hjælp til udarbejdelse eller rådgivning i forbindelse med lejekontrakten.

Advokat Theis Guttenberg

Advokat Theis Guttenberg

haldguttenberg.dk

Få mere information

Udfyld nedenstående formular, og du vil blive kontaktet inden for to timer i hverdage mellem kl. 8.00-16.00.

Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.