Søg erhvervslokale i hele Danmark

Vi har så overvældende meget data, at vi vil bede dig anvende en desktop for at få den fulde oplevelse, interaktivt kort samt grafer.
Landsdel:Dato:
LandsdelDatoEksisterende erhvervskvadratmeterLedige annoncerede kvadratmeterTomgang

Tomgangsstatistik for danske erhvervslejemål

På landsplan ligger den gennemsnitlige tomgangsrate på , viser Lokalebasen.dk's nyeste tal udarbejdet pr. af vores statistiker, Kasper Schjødt-Hansen. Aktuelt viser markedet ledige erhvervskvadratmeter i Danmark.

I Danmark spænder tomgangsraten bredt fra i til i , der netop nu har den højeste tomgangsrate i Danmark. Det er i Østsjælland, at vi finder den mest markante udvikling, hvor tomgangsraten er steget fra 6,7% i januar 2013, til i .

Her ses en oversigt over udviklingen i tomgangsraten:

  • Tomgangsraten er på landsplan faldet fra 6,1% i januar 2013 til i .
  • Det er i Østsjælland, at vi finder den største stigning, hvor tomgangsraten er steget med 1,8 procentpoint i forhold til januar 2013.
  • Derimod ses det største fald i København By og i Vest- og Sydsjælland, hvor tomgangsraten begge steder er faldet med 1,2 procentpoint i forhold til januar 2013.
  • Henholdsvis Københavns omegn, Nordsjælland, Fyn, Østjylland og Sydjylland har kunne fremvise et fald i tomgangsraten siden januar 2013 på maksimalt 0,9 procentpoint.
  • Tomgangsraten i Nordjylland og i Vestjylland, har holdt sig på et stabilt niveau, med ændringer på hendholdsvis 0 og 0,3 procentpoint, i forhold til januar 2013.
  • Kigger vi på udviklingen i 2017, finder vi den mest markante stigning i Østsjælland, hvor tomgangsraten er steget med 4,5 procentpoint siden januar, mens det mest markante fald på 1,4 procentpoint ses i København By.

Lokalebasen.dks statistik bygger på data fra vores side Lokalebasen.dk samt data, vi har samlet fra andre store platforme, der formidler erhvervslejemål i Danmark, herunder Ejendomstorvet, ATP og DEAS. Vi benytter desuden officielle data fra Danmarks Statistik. Tomgangsraten er beregnet som forholdet mellem det samlede antal ledige, annoncerede erhvervskvadratmeter og den samlede eksisterende bygningsmasse under kategorien erhverv.

FAQ - Få yderligere information om statistikkens fremgangsmåde.

Revisorerklæring

Lokalebasen.dk har i 2013 fået udarbejdet en revisorerklæring på baggrund af en gennemgang af dataindsamlingen til vores udbudsstatistik. Revisorerklæringen er udført af statsautoriseret revisor Peter Krogsrud Eriksen, og en henvisning til denne ses her.

Salg af data

Alt data indsamlet til vores udbudsstatistik og tomgangsstatistik (Se nærmere forklaring i FAQ) er muligt at erhverve mod betaling. Data kan leveres i diverse formater. Kontakt ksh@matchoffice.com for mere info og pris.