Søg erhvervslokale i hele Danmark

Vi har så overvældende meget data, at vi vil bede dig anvende en desktop for at få den fulde oplevelse, interaktivt kort samt grafer.
Landsdel:Dato:
LandsdelDatoEksisterende erhvervskvadratmeterLedige annoncerede kvadratmeterTomgang

Tomgangsstatistik for danske erhvervslejemål

På landsplan ligger den gennemsnitlige tomgangsprocent på , viser Lokalebasen.dk's nyeste tal udarbejdet pr. af vores statistiker, Kasper Schjødt-Hansen. Aktuelt viser markedet ledige erhvervskvadratmeter i Danmark.

I Danmark spænder tomgangsprocenten bredt fra i til i , der på netop nu har den højeste tomgangsprocent i Danmark. Det er i Københavns Omegn, at vi finder den mest markante udvikling, hvor tomgangsprocenten er steget stødt siden 2013, der på daværende tidspunkt lå på 7 procent.

Her ses en oversigt over udviklingen i tomgangsprocenten:

  • Tomgangsprocenten er på landsplan faldet fra 6,6% i januar 2013 til i .
  • I Københavns Omegn er tomgangsprocenten steget fra 10,7 % i januar 2013 til % i .
  • Tomgangsprocenten i Østsjælland er derimod faldet fra 7% i januar 2013 til % i , og her ses det største fald i tomgangsprocenten.
  • Henholdsvis Nordsjælland, Københavns By, Vestjylland samt Nordjylland har kunne fremvise en forholdsvis stabil tomgangsprocent siden 2013 med udsving på maksimalt 0,6 procentpoint.
  • I Østjylland, Vest- og Sydsjælland samt Fyn har tomgangsprocenten ligeledes ligget forholdsvist stabilt med fald på henholdsvis 2 procentpoint, 1,7 procentpoint og 2 procentpoint.

Lokalebasen.dks statistik bygger på data fra vores side Lokalebasen.dk samt data, vi har samlet fra andre store platforme, der formidler erhvervslejemål i Danmark, herunder Ejendomstorvet, ATP og DEAS. Vi benytter desuden officielle data fra Danmarks Statistik. Tomgangsprocenten er beregnet som forholdet mellem det samlede antal ledige, annoncerede erhvervskvadratmeter og den samlede eksisterende bygningsmasse under kategorien erhverv.

FAQ - Få yderligere information om statistikkens fremgangsmåde.