Kontor-tomgangen i København nu tæt på reelt bundniveau

Kontor-tomgangen i København nu tæt på reelt bundniveau

15
jun
2016
Steen Uno
Tomgangen i kontorlejemål i Københavns centrum er over de seneste 12 måneder faldet med ca. en tredjedel til aktuelt otte procent - og nærmer sig nu et reelt bundniveau, vurderer CEO hos Lokalebasen.dk A/S, Jakob Dalhoff.
15
jun
2016
Steen Uno

 


Tomgangen i kontorejendomme på Sjælland generelt og i det centrale København i særdeleshed er faldet markant inden for de sidste 12 måneder og er aktuelt i fortsat fald.

Netop nu fortsætter tomgangsprocenten København Central Business District (CBD) sin vej ned under otte procent, men Lokalebasen.dks adm. direktør Jakob Dalhoff tvivler på, at tomgangen i dette segment vil have mulighed for at falde ret meget længere.

"Situationen er nu, at ledighedsprocenten har fortsat positiv kurs mod samme meget lave niveau, som den havde i tiden op til finanskrisens udbrud i 2008.

Det betyder, at især københavnske kontorvirksomheder over en bred kam ikke ret meget længere vil være i stand til at rekruttere kompetent personale til betydelige udvidelser.

Vi er med andre ord på vej ind i et marked, hvor etablerede virksomheder ganske vist fortsat vil flytte til nye kontorlokaler, men hvor nye firmaer kun i begrænset omfang vil leje ledige kontorlejemål, fordi de ganske enkelt ikke vil kunne finde og rekruttere de nødvendige kontormedarbejdere til dem," vurderer Jakob Dalhoff.


Helt i bund

Som leder og indehaver af udlejningsportalen Lokalebasen.dk, der netop nu annoncerer 450 ledige kontorlejemål i København centrum, har Jakob Dalhoff om nogen daglig fingeren på pulsen på det danske erhvervsudlejnings-marked.

"I årene frem vil vi se, at kontortomgangen i både København og dele af det øvrige Danmark fortsat nok vil falde omend marginalt, men at disse fald et langt stykke hen ad vejen vil kunne dokumenteres i fremtidge konverteringer - altså ombygning af tomme ældre kontorejendomme til moderne boliger.

Jeg mener derfor, at der så absolut er belæg for at konkludere, at den city-københavnske kontortomgang aktuelt er tæt på at nå så langt i bund, som den reelt overhovedet kan komme," siger Jakob Dalhoff.

At tomgangsprocenten nu også begynder at falde uden for København centrum - også i de københavnske forstads-kommuner, hvor kontortomgangen ellers længe har været markant - kan skyldes, at udlejningsmarkedet i byen føles for dyrt for virksomhederne.


Ny tomgangsstatistik

Ifølge Lokalebasen.dk bevæger kvadratmeter-prisen på et moderne kontorlejemål i København K sig typisk mellem 1.400 og 2.000 kr..

Lokalebasen.dk lancerede i maj sin ny tomgangsstatistik for danske erhvervslokaler, der hver måned opdateres med markedets allernyeste data for ledige erhvervslejemål. ●

 


Følg tomgangen på Lokalebasen.dks ny månedlige statistik for ledige danske erhvervslejemål       

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo