Coworking-succes og sejrsmarch med til at fastholde kontorudlejernes optimisme i top

Coworking-succes og sejrsmarch med til at fastholde kontorudlejernes optimisme i top

17
jul
2019
Steen Uno
Ifølge den ny MatchOffice Industry Survey 2019 holder det europæiske udlejningsmarked incl. det danske fast i sit momentum og optimistiske syn på fortsat økonomisk vækst - ikke mindst takket være coworking-konceptets bragende succes og fremgang.
17
jul
2019
Steen Uno 

 

 

 

Kontorudlejere og resten af det europæiske erhvervsudlejningsmarked trives som aldrig før - især takket være coworking-konceptets globale sejrsgang.

På verdensplan er antallet af coworking-lokaler og flexible workspaces over de seneste tre år mere end fordoblet og vokser netop nu med over 20 procent om året.

Ifølge MatchOffice Industry Survey 2019 optræder coworking-miljøets eksplosive succes som en uhyre effektiv vækstmotor for hele det samlede kontorudlejningsmarked, herunder også det danske.

Den ny globale årsrapport, der baserer sig på statistiske rapporteringer fra 1.159 kontorfællesskaber i 51 lande, viser, at tilstrømningen til det servicerede kontor fortsætter med uformindsket styrke og bidrager til at fastholde kontorudlejernes markedsoptimisme i top.  


Gennemslagskraft

"Coworking-bølgens enorme gennemslagskraft samt disse års markante interesse for fleksible kontorlejemål kommer i høj grad også det øvrige erhvervsudlejnings-marked og dets mange forskellige aktører til gode," siger Jakob Dalhoff, CEO hos MatchOffice A/S.

"Vores ny Industry Survey 2019 dokumenterer således, at over 92 procent af vores europæiske respondenter forventer minimum den samme eller endnu højere udlejningsrate i resten af 2019. Ja, 12 procent imødeser endda betragtelig flere realiserede udlejninger i den sidste halvdel af året."  


 Coworking og de fleksible kontormiljøers eksplosive succes tjener som en effektiv
vækstmotor for hele det samlede kontorudlejnings-marked, herunder det danske.
                                                                                                           (Fotos: Steelcase.com)

 


Det servicerede kontorfællesskab i Europa er i stand til at fastholde de seneste års meget høje belægningsprocenter. 30 procent af de adspurgte kontorudlejere kan rapportere om belægning på over 90 procent, og andre 30 procent om belægning på plus 80 procent.

Hele ni ud af 10 europæiske kontorhoteller kalkulerer med minimum de samme eller med realiserede højere lejepriser i 2019 i forhold til sidste år. Overordnet melder 80 procent af kontorudlejerne om positive henholdsvis yderst positive forventninger til det aktuelle marked og årets resultater.  


Profitabel omstilling

"Coworking´ens globale gennembrud og de fleksible kontorlejemåls stigende popularitet har revolutioneret udlejningsmarkedets gamle traditionelle long-term lejekontrakter. 

I dag har ikke kun iværksættere, men også virksomheder i alle størrelser forlængst vænnet sig til de nye markedsvilkår: Ultrakorte og fleksible lejekontrakter. Udlejere, der har viljen til at sadle om og omstille sig til de nye tider, er også i stand til at profitere af dem," understreger Jakob Dalhoff.


 På europæisk plan kalkulerer hele ni ud af 10 kontorhoteller med minimum de samme eller
med realiserede højere lejepriser i 2019 i forhold til sidste år
.

 


Med sans for rette trendy design og spektakulære indretning kan udlejere af coworking- og andre fleksible kontormiljøer nemt tjene op til to-tre gange mere per udlejet kvadratmeter sammenlignet med de tidligere tiders traditionelle og nu fortsat mere outdatede  kontorlejemål og lokaler.

I takt med coworking-trend´ens udbredelse prioriterer stadig flere investorer i fast erhvervsejendom at integrere fleksible workspaces i deres porteføljer - i disse år i gennemsnit 15-30 procent per kontorejendom.

I dag er fleksible kontorlejemål mere end nogensinde blevet interessante ´gamechangere´ ikke blot for virksomhederne, men i stigende grad også for aktive investorer.   


Dansk optimisme topper

I Danmark kan det servicerede kontor og coworking-miljø ifølge MatchOffice Industry Survey 2019 fremvise en fremgang såvel som optimisme, der er højere end den gennemsnitlige europæiske.

Knap 88 procent af undersøgelsens danske respondenter rapporterer således om skyhøje udlejningsprocenter på plus 70. Hele 38,8 procent af de adspurgte kontorudlejere kan melde om belægning på over 80 procent, mens 33,6 procent af respondenterne har næsten fuldt udlejet (belægning på mellem 90 og 100 procent).


 


"Coworking-bølgens enorme gennemslagskraft og disse års markante interesse for
fleksible kontorlejemål kommer i høj grad det øvrige erhvervsudlejningsmarked og
dets mange aktører til gode," pointerer Jakob Dalhoff, CEO hos MatchOffice A/S.

 


"Det danske kontorudlejningsmarked fremviser en årlig meget stabil fremgang med stigning i den gennemsnitlige kontorbelægning, med generelt stabile priser og kontraktlængder.

De fleste udlejere mener, at markedet fortsat rummer et gunstigt vækstpotentiale, som de har gode muligheder for at få del i. Også i Danmark er det generelle markedssignalement af 2019 yderst positivt og lovende," siger MatchOffice-direktør Jakob Dalhoff.  ●

 

 

Læs hele MatchOffice Industry Survey 2019

                                                                                                                  

 

 

Læs også:
MatchOffice Survey Report 2018: De unge forlanger sociale fleksible kontormiljøer
MatchOffice Survey Report 2018

MatchOffice Survey Report 2017
MatchOffice Industry Survey 2016


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo