Fagre nye arbejdsplads: 5 vigtigste kontor trends 2015

Fagre nye arbejdsplads: 5 vigtigste kontor trends 2015

07
jan
2015
Steen Uno
70 procent af alverdens kontoransatte arbejder stadig i stive traditionelle cellekontorer, men de eksplosive strømme af nye banebrydende informations- og kommunikations-teknologier ændrer dagsordener.
07
jan
2015
Steen Uno

Her er fem gode bud på vigtige tendenser, der vil komme til at (om)forme kontoret - også dit kontorlokale og din arbejdsplads - undervejs i 2015:

1. Den totale mobilitet

Smartphones, tablets og notebooks i alle afskygninger har gjort kontoret mobilt, geografisk uafhængigt og giver adgang til data når som helst og hvor som helst. Stadig flere kontorfolk arbejder fortsat mere decentralt - i business centre, derhjemme eller på farten. Mulighederne for fleksibelt kontorarbejde er ved at lade sig radikalt nydefinere.

2. Virksomheder i networking

Virksomheder er i færd med at udvikle sig til netværks-organisationer. Traditionelle hierarkier erstattes af decentrale netværk, hvor den enkelte bidrager måske i teams, men alligevel uafhængig af tid og sted. Traditionelt kontorarbejde træder tilbage for nye fleksible arbejdsformer, der er bedre til at tilpasse sig nye, fladere organisationsstrukturer.

3. Kommunikation - et nøgleord

Decentralisering og fleksibilitet stiller krav til større kvalitet i samarbejdet. Hastighed og kompleksitet er drivkræfter til de øgede behov for kommunikation. Moderne teknologier sørger for hastigheden, komplekse sammenhænge kræver direkte kommunikation. Der er således et stigende behov for rumindretninger til hurtig face-to-face kommunikation.

4. Stigende krav til effektivitet

Den gode kontorarkitektur vil fremover i endnu højere grad rette ind efter virksomhedernes stigende krav til effektive arbejdsprocesser. Space-optimering og smarte brugerkoncepter - f. eks. rumdeling - er begreber, der kommer til at blive stadig vigtigere for døgnets moderne kontor.

5. Kontoret foran kreativt boost

De store IT-virksomheder sætter dagsordenen, og stadig flere virksomheder hopper med på vognen og sætter alle sanser i spil, når fremtidens kontor skal udvikles og erstattes af de gamle og støvede. Til tider kan det måske give mening at holde møde i en svævebane eller gennemføre en vigtig samtale i en afslappet lounge - i en højere sags tjeneste. For innovativon har brug for social friktion i kreative miljøer.

 

Disse 2015-tendenser vil således komme til at give sig tydelig udslag i fremtidens planlægning, design og indretning af kontorer verden over - for den enkelte virksomhed for eksempel i form af:

• Indretning af skræddersyede mødezoner centralt i virksomheden 
• Nye workstations og points of communication til både siddende og stående kommunikation
• Mere enkle og kompakte arbejdsstationer
• Større mangfoldighed i farver og materialer
• Integration af tidens nyeste teknik i firmaets kommunikations-områder

                                                                                                                                         Kilde: Wiesner-Hager Möbel GmbH

 

 
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo