Glæder 115 ukrainske spejdere med camp og sommeroplevelse i Danmark

Glæder 115 ukrainske spejdere med camp og sommeroplevelse i Danmark

09
aug
2022
Steen Uno
Med solid opbakning fra en lang række sponsorer i sit netværk og et par måneders hårdt arbejde lykkedes det Lokalebasen.dk CEO Jakob Dalhoff, med daglig base i Lviv, at invitere 115 ukrainske spejdere på 10 dages international sommercamp i Danmark.
09
aug
2022
Steen Uno

 

 

 

 
115 spejdere i alderen 11-17 år fra det krigsplagede Ukraine fik i sommerferien et tiltrængt afbræk fra en utryg hverdag i form af halvanden uges adspredelse og oplevelser i København.   

De unge mennesker fra de to ukrainske spejderorganisationer AUG & NOSU var alle inviteret til Danmark på initiativ af Lokalebasen.dks stifter Jakob Dalhoff, bosat i og daglig leder af sin digitale udlejningsplatform fra Lviv i vestlige Ukraine. 

Efter den russiske invasion af Ukraine 24. februar begyndte han via sine store både professionelle og private netværk at samle ressourcer, der ad forskellige vej har hjulpet ukrainske børn og unge på afstand af krigens rædselsbilleder.  

I krigens første uger lykkedes Jakob Dalhoff med at sende 30 børnehjemsbørn til sikre rammer i Italien. I juni kunne han krone måneders ihærdigt arbejde med en fuld finansiering af de 115 ukraineres ferieophold i København.     


Sponsorbidrag

"Vores ukrainske gæsters ophold i Danmark blev sikret af meget flotte netværks-donationer fra en række danske Rotary-klubber samt ligeså mange enkeltpersoner fortrinsvis inden for den hjemlige ejendomsbranche.

Desuden er vi kæmpestor tak skyldig til de danske spejdere i DDS og KFUM. Uden deres velvilje og samarbejde havde det ikke været mulig at glæde vores ukrainere med denne oplevelse," siger Jakob Dalhoff, CEO hos Lokalebasen.dk. 


 Sponsorbidrag for danske Rotary-klubber og enkeltpersoner gjorde Lokalebasen.dk
i stand til at formidle 115 ukrainske spejdere danske sommer-break. Her hilser nogle
af dem på de danske spejderes protektor, Prinsesse Benedikte.


 

Lokalebasen.dk og sponsorers ukrainske gæster ankom i juli-august i to grupper for at deltage i Nordens største spejder-lejr, Spejdernes Lejr 2022 i Hedeland Naturpark, sammen med 32.000 andre spejdere fra 37 lande.

De unge ukrainere blev budt hjertelig velkommen til Danmark med havnerundfart i Københavns kanaler og Tivoli-besøg med turpas samt andre indlagte udflugter i det danske sommerland. 


Smuk empati

"Ukraines børn og unge er i udstrakt grad blevet hårdt ramt og mærket af den angst og stress, som Ruslands voldsomme og helt vanvittige overgreb på deres land har udløst.

Derfor kan jeg ikke takke hver af vores mange gavmilde sponsorer nok for at have vist smuk empati og gjort det muligt for vores 115 unge gæster at nyde et lille befriende, dansk afbræk fra deres problemfyldte hverdag," siger Jakob Dalhoff.


 Lokalebasen.dks ukrainske gæster fra de to nationale spejderorganisationer AUG og
NOSU deltog i Spejdernes Lejr 2022 i Hedeland Roskilde, Nordens største, sammen
med 32.000 andre danske og internationale spejdere.
        


 

De ukrainske spejdere udtrykte stor taknemlighed for at være indbudt til en så spændende international sammenkomst i fremmede, men varme og imødekommende omgivelser. 

"Derhjemme er rigtig mange af vores fædre taget bort for at kæmpe ved fronten, og mange af os kender nogen, måske endda flere, der er blevet såret i forbindelse med russernes angreb på vores byer."  


Hædret med Pris

Hjemme i Lviv har Jakob Dalhoff også før krigens udbrud i februar involveret sig i en række initiavtiver til gavn og glæde for ukrainske børn og unge. 

Samtidig har han kæmpet en brav kamp for at holde modet og moralen oppe samt gnisten intakt hos de 40 ukrainske medarbejdere på hans it-virksomheder Lokalebasen.dk og MatchOffice i den vestukrainske by.  


 Blandt de mange daglige gæster i Spejdernes Lejr var også den danske statsminister
Mette Frederiksen samt borgmestre og byrådsmedlemmer fra 75 af 98 kommuner.
 


 

For sit utrættelige hjælpearbejde for unge ukrainske udsatte hædredes Jakob Dalhoff i september af ejendomsbranche- mediet Estate Media som vinder af Estate Media Prisen 2022.

"Jakob Dalhoff fortjener prisen for at forene sin rolle som direktør hos Lokalebasen.dk og MatchOffice i Lviv med en stor humanitær indsats under Ruslands invasion i Ukraine," siger Kamilla Sevel, chefredaktør hos Estate Media.  ●
 

 

Læs mere her:
Spejderneslejr.dk: 350 ukrainere og spejdere fra 37 lande
Linkedin.com/in/jakobdalhoff: A big thank you - we did it 
Ninetofive: Dansk it-firma i højt alarmberedskab i Ukraine
Estatemedia.dk: Her er vinderne af Ejendomspriserne 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo