arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Tomgangsartikel

Kontor-tomgangen i København nu tæt på reelt bundniveau

06
jul
2016
Steen Uno
Tomgangen i kontorlejemål i Københavns centrum er over de seneste 12 måneder faldet med ca. en tredjedel til aktuelt otte procent - og nærmer sig nu et reelt bundniveau, vurderer CEO hos Lokalebasen.dk, Jakob Dalhoff.
06
jul
2016
Steen Uno

 Tomgangen i kontorejendomme på Sjælland generelt og i det centrale København i særdeleshed er faldet markant inden for de sidste 12 måneder og er aktuelt i fortsat fald.

Netop nu fortsætter tomgangsprocenten København Central Business District (CBD) sin vej ned under otte procent, men Lokalebasen.dks adm. direktør Jakob Dalhoff tvivler på, at tomgangen i dette segment vil have mulighed for at falde ret meget længere.

"Situationen er nu, at ledighedsprocenten har fortsat positiv kurs mod samme meget lave niveau, som den havde i tiden op til finanskrisens udbrud i 2008.

Det betyder, at især københavnske kontorvirksomheder over en bred kam ikke ret meget længere vil være i stand til at rekruttere kompetent personale til betydelige udvidelser.

Vi er med andre ord på vej ind i et marked, hvor etablerede virksomheder ganske vist fortsat vil flytte til nye kontorlokaler, men hvor nye firmaer kun i begrænset omfang vil leje ledige kontorlejemål, fordi de ganske enkelt ikke vil kunne finde og rekruttere de nødvendige kontormedarbejdere til dem," vurderer Jakob Dalhoff.


Helt i bund

Som leder og indehaver af udlejningsportalen Lokalebasen.dk, der netop nu annoncerer 450 ledige kontorlejemål i København centrum, har Jakob Dalhoff om nogen dagligt fingeren på pulsen på det danske erhvervsudlejnings-marked.

"I årene frem vil vi se, at kontortomgangen i både København og dele af det øvrige Danmark fortsat nok vil falde, omend marginalt, men at disse fald et langt stykke hen ad vejen vil kunne dokumenteres i fremtidige konverteringer - altså ombygning af tomme ældre kontorejendomme til moderne boliger.

Jeg mener derfor, at der så absolut er belæg for at konkludere, at den city-københavnske kontortomgang aktuelt er tæt på at nå så langt i bund, som den reelt overhovedet kan komme," siger Jakob Dalhoff.

At tomgangsprocenten nu også begynder at falde uden for København centrum - også i de københavnske forstads-kommuner, hvor kontortomgangen ellers længe har været markant - kan skyldes, at udlejningsmarkedet i byen føles for dyrt for virksomhederne.


Ny tomgangsstatistik

Ifølge Lokalebasen.dk bevæger kvadratmeter-prisen på et moderne kontorlejemål i København K sig typisk mellem 1.400 og 2.000 kr.

Lokalebasen.dk lancerede i maj sin nye tomgangsstatistik for danske erhvervslokaler, der hver måned opdateres med markedets allernyeste data for ledige erhvervslejemål. ● 

Magasinet

 Følg tomgangen på Lokalebasen.dks ny månedlige statistik for ledige danske erhvervslejemål       

 

 

 

 

 

 

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.