arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Kontorprisliste2

Ny tjekliste på Lokalebasen.dk: Så meget koster dine næste kontorlokaler

07
okt
2016
Steen Uno
Hellerup, Vesterbro og Nordhavn i København ligger helt i top med nogle af landets højeste kvadratmeter-priser, mens de billigste gennemsnitspriser på ledige kontorlejemål i Danmark kan findes i nord- og vestjyske samt i sydsjællandske byer.
07
okt
2016
Steen Uno

 Lejeprisen er som oftest en ganske vigtig - ja, måske endog bestemmende - faktor, når virksomheder går i gang med at prioritere, vælge og sluttelig beslutte sig for et nyt kontorlejemål.

Andre centrale og afgørende parametre kan som oftest være beliggenhed, herunder de logistiske og lokale trafikale forhold, størrelse, standard, indretning eller muligheder for indretning, eksponerings-potentiale og flere andre relevante aspekter.

Lokalebasen.dk har taget temperaturen på det aktuelle prisniveau og gennemsnitspriserne på ledige kontorlejemål i hovedstadsområdet samt i landets større byer, sådan som kontorlokalerne lod sig præsentere og annoncere på Lokalbasen.dk ved indgangen til oktober 2016.


Dyreste lejemål

Oversigten baserer sig på kontorlejemål fra 25 m² dog minus kontorhoteller. Den viser udlejernes annoncerede lejepriser excl. det enkelte lejemåls løbende udgifter til drift og forbrug.          

De dyreste danske kontorlejemål ligger ikke overraskende i og nær København centrum.

De højeste kvadratmeterpriser findes i Tuborg Havn i Hellerup, på Vesterbros havnefront samt i den ny Østerbro-bydel Nordhavn, hvor de dyreste kontorlokaler ligeledes har kig til havnevand og moler.

 

Øjeblikkets dyreste danske kontorlejemål ligger ikke overraskende i Københavns
centrum - mange af dem med havneudsigt, viser Lokalebasen.dks ny prisoversigt.

 

"Mange har jo nok i forvejen en fornemmelse af, at kontorlejemål på visse meget attraktive adresser som oftest er væsentlig dyrere at leje sig ind i end i andre bydele og kvarterer.

Men for virksomheder der er på udkig efter nye lokaler, kan det være relevant og nyttigt at sammenligne det aktuelle prisniveau inden for et bestemt geografisk område," siger Jakob Dalhoff, adm. direktør hos Lokalebasen.dk.


Nyttigt værktøj

Han understreger, at Lokalebasen.dks nye oversigt over det aktuelle prisniveau på ledige kontorlokaler i landets forskellige byer og byområder således først som sidst skal ses som et nyttigt øjebliksbillede af de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i et givent område.

Specielle lokale forhold - større markante kontorlejemål etc. - kan i nogle tilfælde påvirke gennemsnitspriserne i et givent område."Lokalebasen.dks nye oversigt giver et nyttigt øjebliksbillede af gennemsnitspriserne
på ledige danske kontorlokaler netop nu," siger adm. direktør Jakob Dalhoff.

 

Eksempelvis påvirkes den gennemsnitlige kvadratermeterpris på kontorlokaler i Kastrup af flere ekstraordinært dyre kontorlejemål i og nær Københavns Lufthavne, der p.t. annonceres på Lokalebasen.dk.

"Det er vores håb, at Lokalebasen.dks nye brugervenlige service hurtigt vil blive til et meget populært værktøj for virksomheder, som går med planer om at finde og leje nye kontorer," siger Jakob Dalhoff. ●


Tjek lejeprisen på dit næste kontorlejemål

Se de gennemsitlige kvadratmeterpriser på kontorlejemål i danske byer
Lokalebasen.dk - oktober 2016

 

 

 

 

Leif Lassen, ejendomsmægler og valuar, MDE, Lassen Erhverv, Esbjerg

"Kontorlejemarkedet i Esbjerg er meget differentieret og under stærk forandring på grund af flere store domicil-byggerier af Maersk, Semco, Claus Sørensen, Rambøll, Deloitte med flere.

Disse nybyggerier betyder samtidig fraflytning fra gode og velbeliggende lokaler, men også fra utidssvarende lokaler med sekundær beliggenhed, og på ikke mindst sidstnævnte vil der opstå stort prispres.

Flere af de berørte lokaler er beliggende i områder, hvor alternativ anvendelse er stærkt begrænset, og vi må forudse tomgang for kontorlokaler i Esbjerg i mange år frem. Markedet i Esbjerg er aktuelt meget differentieret."

 

Jens Brink, udlejningsassistent, Sadolin & Albæk, København

"Lokalebasen.dks statistiktræk giver et øjebliksbillede af lejeniveauet på udbudte kontorlokaler – det er dog vigtigt at notere sig, at tallene ikke er justeret for outliers, hvilket giver et meget stort spænd mellem minimums- og maksimumspris. 

Sadolin & Albæk har en omfattende database over lejeniveauer baseret på faktiske udlejninger, og sammenligner jeg med denne, bliver det desuden tydeligt, at Lokalebasens tal ligger en anelse højere.

Kigger man på udvikling på markedet ses generelt svagt stigende lejeniveauer, hvilket vi forventer vil fortsætte den kommende tid. Her er dog lokale forskelle.

I vores hovedområde København ligger lejeniveauet generelt under niveauet i andre europæiske og skandinaviske storbyer. Det skyldes et stort projektudbud samt et i forvejen stort kontorudbud, hvilket er med til at presse prisen nedad."

 

 

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.