Ny undersøgelse styrker udlejningsmarkedet: Erhvervslejere kan stole på udbudsprisen

Ny undersøgelse styrker udlejningsmarkedet: Erhvervslejere kan stole på udbudsprisen

10
mar
2015
Steen Uno
Udlejningspriserne på danske erhvervslejemål har i et overraskende stabilt omfang været i stand til at holde fast i udbudspriserne gennem de seneste tre år, viser tendensen i en ny statistisk analyse fra Danmarks førende portal for erhvervsudlejning, Lokalebasen.dk A/S.
10
mar
2015
Steen Uno

Hele 80 procent af de udlejede erhvervslejemål - kontor-, lager-/produktions- og butikslokaler -
har gennem en periode på de sidste tre år vist sig i stand til at opretholde de kvadratmeterpriser,
som de oprindelig blev annonceret til på Lokalebasen.dk.

Af de realiserede erhvervslejemål i perioden januar 2012 til januar 2015, som Lokalebasen.dk har
sat aktuelt under lup, viste 30 procent af lejemålene sig at holde de annoncerede priser eksakt.

Andre 30 procent blev udlejet til priser, der solm følge af forskellige tilvalg - ombygninger, nyind-
retninger, forbedringer etc. - lå over de udbudte kvadratmeterpriser, mens endnu 20 procent af
erhvervslokalerne realiseredes til slutpriser, der kun marginalt fraveg de annoncerede priser på
Lokalebasen.dk.


Overraskende facit

"Kun den sidste femtedel af udlejningskontrakterne blev realiseret væsentlig under de annoncerede priser - det vil sige med prisnedslag på over 10 procent," siger manden bag analysen, Lokalebasen.dks franskfødte og uddannede statistiker, PhD-studerende Arthur Katossky (foto øverst).

Han understreger, at hans konklusioner er ”appetizers” for større igangværende statistisk undersøgelse, der sætter fokus på Lokalebasens afsluttede udlejningskontrakter i givne tidsrum.

 

 

 

 






"Blandt udlejningsmarkedets og andre brancheeksperter har det været en gængs antagelse, at udbudslejen på ledige erhvervslejemål gennem kriseårene generelt har ligget betragteligt over de realiserede lejepriser.

Men med en såkaldt korrelation så høj som 0.9 peger vores foreløbige analyse på, at de realiserede priser på danske erhvervslejemål tværtimod har formået at holde sig overraskende tæt til de annoncerede priser på Lokalebasen.dk," siger Arthur Katossky.

Den franske statistiker indledte sidste år et treårigt PhD-forløb, hvor han i regi af DTUs Compute-afdeling og CBS Institute of Finance gennemfører sin forskeruddannelse med fokus på statistik og tendenser på ejendomsmarkedet.


God nyhed for lejere

Lokalebasen.dks adm. direktør Jakob Dalhoff ser med stor interesse på sin medarbejders overraskende analyse og delkonklusion.

"Det kommer bag på mig og også på de kolleger, som jeg har drøftet undersøgelsen med, at udlejerne kan holde udbudspriserne og ikke skal give væsentlige afslag.

Denne overraskende konklusion på vores veldokumenterede statistiske undersøgelse glæder mig. Jeg betragter det som et sundhedstegn og et bevis på den gennemsigtighed, der jo har været et af vores branches meget yndede buzzwords gennem de senere år.

Den er samtidig en rigtig god nyhed til nuværende som fremtidige lejere af danske erhvervslokaler. De kan nære den fornødne tillid til, at udlejernes priser bevisligt er troværdige," siger Jakob Dalhoff.

 

 

 

 

 

 


Han medgiver, at Lokalebasen.dks undersøgelse ikke er i stand til at differentiere tilfælde i analysematerialet, hvor en lejer evt. har opnået prisnedslag på sit erhvervslejemål ved at forhandle sig frem til en huslejefri måned eller flere.

"Den type tilfælde skal selvsagt vurderes med i analysens slutfacit, selv om denne procentdel i mine øjne næppe vil  have mere end marginal synlighed i det samlede billede.

Først som sidst giver vores konklusion et velkomment rygstød af troværdighed til udlejningsbranchen oven på de svære år, vi har været igennem. Vores tal understreger, at udlejerne over en bred kam har været tilstrækkelig seriøse og velfunderede til at  holde fast i deres priser og ikke lade sig rive med af desperation efter at sætte dem på udsalg.

Samtidig har vores kunder, brugere og samarbejdspartnere på Lokalebasen.dk god grund til at stole på, at de annoncerede priser på erhvervslokaler er troværdige og tegner et sandt billede af markedets niveau," pointerer Jakob Dalhoff. ●

Læs mere om manden bag Lokalebasen.dks statistiske analyse, Arthur Katossky

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo