Øjenvidneberetning fra Ukraine - EstateMedia skriver om Lokalebasen.dk

Øjenvidneberetning fra Ukraine - EstateMedia skriver om Lokalebasen.dk

24
feb
2022
Steen Uno
Ejendomsbranchens nyhedsportal EstateMedia.dk er allerførste danske medie, der efter Ruslands invasion i Ukraine sætter fokus på den danske virksomhed Lokalebasen.dk & Matchoffice.com, som har dagligt hovedsæde i den vestukrainske by Lviv.
24
feb
2022
Steen Uno

Adm. direktør i Lokalebasen.dk og Matchoffice.com, Jakob Dalhoff, har de seneste år boet i Ukraine. Han sender en øjenvidneberetning om, hvordan selskabets tre uger gamle emergency plan desværre kom til sin ret torsdag morgen.

Jakob Dalhoff er en kendt profil for mange i ejendomsbranchen. Han startede hus CB Richard Ellis, og i 10 år var han frontfigur i den danske erhvervsmæglerforretning DN Erhverv. I 2004 var han med til at stifte Matchoffice.com, der i dag formidler kontorhoteller i mere end 100 lande og i 2008 Lokalebasen.dk. I dag er han adm. direktør for begge med udgangspunkt i Ukraine, hvor begge databaser serviceres af en medarbejderstab på knap 40.

Estate Media spurgte Jakob Dalhoff, hvordan hans torsdag udspandt sig. Den dag, hvor Rusland krydsede grænserne til Ukraine.

"Det var et par hektiske timer torsdag morgen. Jeg blev vækket tidligt af en notifikation fra Udenrigsministeriet. De har en liste over danskere, og vi har fået en app, de kan kommunikere til os på. De har også ringet et par gange. I beskeden nævnte de nattens bombardamenter, men før jeg havde læst færdig, gik luftalarmen.

Vi bor 1 km fra en kaserne og cirka 3 km fra lufthavnen, der kunne være et mål. En voldsom usikkerhed breder sig. Hvilke nyheder kan man stole på? Jeg var i kontakt med en dansker hernedefra, der havde hørt, at russerne havde bombet en militærbase cirka 80 km uden for byen. Men jeg havde ikke hørt om noget af det i danske medier, så jeg afviste det som rygter. En time senere så jeg en video, der verificerede luftangrebet," indleder Jakob Dalhoff.

 

Læs hele artiklen på EstateMedia.dk torsdag 24. februar 2022:
Øjenvidneberetning fra Ukraine: Vi effektuerer vores emergency plan

 

 

Læs også:
Magasinet NINEtoFIVE: Jeg er rasende imponeret over det ukrainske folks indædte kampvilje
Magasinet NINEtoFIVE: Kontor i krigszone: Dansk it-firma i forhøjet alarmberedskab i Ukraine

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo