arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Topfototil9to5l b reduced

Opsang til kontorfolket: Op på tæerne mindst en time om dagen

08
nov
2016
Steen Uno
Kontorfolk bør bruge minimum en time hver dag på fysiske aktiviteter for at opveje skadelige virkninger af deres stillesiddende arbejde bag skrivebordet, advarer ny engelsk undersøgelse offentliggjort af lægeugeskriftet The Lancet.
08
nov
2016
Steen Uno

   

 

Undersøgelsen slår alarm og henstiller til kontoransatte, at de gør en aktiv fysisk indsats i mindst en time om dagen for at forebygge truende livsstilssygdomme udløst af deres mange stillesiddende timer på kontoret.

Ifølge forskeranalysen er kontorfolks risiko for at dø større, hvis de sidder ned otte timer om dagen, end hvis de blot sidder på kontorstolen under fire timer om dagen.

"Man behøver ikke nødvendigvis at gøre gymnastik og fitness-øvelser på kontorgulvet. En rask tur rundt på kontorgangene om morgenen, ved frokosttid, om eftermiddagen og efter aftensmaden derhjemme tæller også.

Det er okay at dele dine fysiske aktiviteter over hele dagen - når blot du bevæger dig i mindst en time om dagen," indskærper professor ved Norges Idrætshøjskole samt forsker ved Cambridge University Ulf Ekelund, der er en af hovedkræfterne bag den aktuelle opsang til kontorfolket.


Motion som must

Forskerundersøgelse bygger på data fra over en million kontoransatte verden over, hvor internationale eksperter har fulgt udvalgte testpersoner i mellem to og 18 år.

Kontorfolk, der sad ned bag skrivebordet i otte timer om dagen eller mere, havde 9,9 procent risiko for at dø sammenlignet med 6,8 procent for dem, der sad i mindre end fire timer og var fysisk aktive i mindst én time om dagen.

 "Ligger det i dine arbejdsopgaver at sidde bag skrivebordet lang tid ad gangen, bør
du selv bryde disse perioder op med korte aktivitets-intervaller," siger Ulf Ekelund."Mange pendler til kontoret om morgenen og arbejder bag skrivebordet i mange timer ad gangen. Denne risikogruppe bør forstå vigtigheden af at få motion, uanset om de vælger at gå en tur i frokostpausen, løbe en tur om morgenen eller cykle til arbejde.

En times fysisk aktivitet hver dag - eller i hvert fald nogle basale motionsøvelser - kan reducere deres risiko for at dø af stillesiddende arbejde," understreger Ulf Ekelund.

 

Livsstilssygdomme

Inden for de seneste år har en række tilsvarende undersøgelser verden over påvist og advaret imod, hvordan stillesiddende arbejde påvirker stofskiftet og nedsætter kroppens evne til at omsætte sukker og fedt.

Manglende muskelaktivitet øger risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som sukkersyge og hjertekarsygdomme, hvorfor i særdeleshed kontormedarbejdere med jævne mellemrum bør aktivere musklerne.

 

Kontormedarbejdere bør i løbet af deres stillesiddende arbejdsdag bestræbe sig på
at bruge fødderne og gå så meget som overhovedet mulig. Foto: Matt Marsh.Verdenssundheds-organisationen WHO anbefaler aktuelt i sine retningslinjer, at voksne bør være fysisk aktive i mindst toenhalv time om ugen.

Men denne motionskvote trumfes nu klart af den ny engelske forskerrapport, der baserer sine konklusioner på data fra 16 forskellige undersøgelser fra hele verden.

Forskerholdet har således ønsket at indkredse, hvor mange timers daglig fysisk aktivitet - defineret som min. rask gang af 5,6 km i timen og cykling af 16 km/t - er nødvendig for at ophæve forholdet mellem stillesiddende arbejde og risiko for dødelighed.


Et break hver time

Ulf Ekelund pointerer, at undersøgelsens klare henstilling til kontorfolket om at bevæge sig mere så absolut bør tages bogstavelig.

"Kontoransatte bør i løbet af deres stillesiddende arbejdsdag bestræbe sig på at bruge fødderne og gå så meget som overhovedet mulig.

Hvis det ligger i ens arbejdsopgaver at sidde bag skrivebordet i længere perioder ad gangen, må man selv forsøge at bryde disse perioder op med korte aktivitets-intervaller - eksempelvis ved at prioritere at bevæge sig rundt på fødderne i fem minutter i timen," anbefaler Ulf Ekelund. ●

 

 

Læs mere her:
Eurekalert.org: One hour of physical activity per day could offset health riskof 8 hours of sitting

Medscape.com: One Hour of Activity Offsets Risks From 8 Hours of Sitting
Theguardian.com: Office employees should be on feet for four hours of
working day

Læs også:
Lokalebasen.dk: Steps Mania - motions-app´en til kontorfolket
Lokalebasen.dk: Kontor i topform - innovativt firma sætter krop og sind
i bevægelse

 

 

 

 

 

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.