P-hus med panorama og city-vue

P-hus med panorama og city-vue

19
nov
2015
Steen Uno
Trendy flotte, miljøoptimerede parkeringshuse skyder i disse år op i tæt trafikerede bydele over hele landet. Et nyt i rækken gør klar til at åbne i december på Bispebjerg Bakke - med et fantastisk 360 grader panorama-vue over byen.
19
nov
2015
Steen Uno


 



Sidste vinter præsenterede Glostrup Hospital landets flotteste p-hus - snegleformet med en levende grøn facade, 100 forskellige planter og en lille skov med regnvandsopsamling.     

I sommer åbnede Dokk1 i Aarhus Europas største fuldautomatiske parkeringshus til 1.000 biler på de mekaniske, underjordiske hylder.

Og straks i det ny år indvies København Citys ny parkeringsanlæg, der med sine tre etager under Kvæsthusmolen ved Skuespilhuset får plads til 500 biler.

Forinden har Bispebjerg Hospitals ny smukke og bæredygtige parkeringshus-Bispebjergs ny fremtidige vartegn - åbnet 612 p-pladser på sine otte flot designede etager.

P-huset er 24 meter højt og kan med sin placering på toppen af Bispebjerg Bakke ud over parkering byde på to terrasser og udsigtspost med panorama-vue over København.


Terrasse med byhave

"Vores ny spændende parkeringshus bliver ikke kun til biler, men bestemt også til mennesker. Vi har trukket de tre øverste etager lidt tilbage fra naboerne, så det ikke stjæler alt deres lys.

I stedet har vi skabt en terrasse, hvor vi håber at kunne etablere en lille byhave sammen med naboerne," siger Ronan O’ Reilly, seniorprojektleder fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.


Bispebjergs ny p-hus bliver første del af Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, der opføres i årene frem til 2025 på Bispebjerg Hospitals område.

Parkeringshusets facade beklædes med lameller af corten-stål, der med tiden ruster og får en rødbrun farve, som kommer til at harmonere perfekt med de fredede hospitalsbygningers røde mursten.


Gratis parkering

Med sit solcelleanlæg vil p-huset, der er tegnet af Årstiderne Arkitekter, være i stand til at dække ca. 20 procent af sit årlige el-forbrug.

"Vi har sigtet målrettet efter at få en flot bygning, som bliver i stand til at spille sammen med hospitalets fredede bygninger samt de nærliggende boliger og overordnet give omgivelserne på Bisperbjerg Bakke et skulpturelt udtryk," siger Ronan O’ Reilly

Det bliver indledningsvis gratis at parkere på de otte etager, men der vil kunne påregnes restriktioner, hvis københavnere eller andre eventuelt skulle føle sig fristet til at anvende byens ny panorama-parkeringshus til langtidsparkering. ●

 

 

Læs mere her om Bispebjergs ny panorama-parkeringshus:
Parkering, pølser og panorama
FILM: 600 nye p-pladser på Bispebjerg Hospital

 

 


 

 


 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo