arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Teknikerbyen top

Puster ny dimension, inspiration og tidsånd i Danmarks første erhvervspark

17
okt
2018
Steen Uno
Teknikerbyen i Virum er midt i spektakulært sjæl- og hamskifte, hvor nye ejere har travlt med at puste frisk luft, space, spirit samt nye medspillere i redesignede kontor- & flerbrugermiljøer i den eftertragtede grønne erhvervsenklave.
17
okt
2018
Steen Uno


 

 

 

 

Siden 1972 har Teknikerbyen i sine grønne, idylliske omgivelser ved Mølleåen - landets første erhvervspark af sin slags - tiltrukket en stjernerad af kendte, højprofilerede ingeniør-, arkitekt- og andre rådgivningsvirksomheder - Krohn & Hartvig Rasmussen (der tegnede Teknikerbyen), Birch & Krogboe (senere Alectia), Rambøll samt mange flere.

I dag blæser friske vinde over den eftertragtede erhvervsenklave i Mølleådalen, efter at Kristensen Properties og SamPension først på året overtog næsten halvdelen af det i alt 47.000 kvadratmeter store kontorkompleks.

Sammen har de nye ejere i første instans sat gang i et synligt update  af den 9.900 m² store bygningsenhed Teknikerbyen 1-13, siden følger tilsvarende istandsættelser af Teknikerbyen 26 og Teknikerbyen 34, hvor senest Alectia, nu Niras, har resideret.

"Vi ser stort potentiale i Teknikerbyen og meget spændende muligheder for at skabe fleksible kontormiljøer, der rummer hele pakken: Perfekt beliggenhed, tidssvarende klimainstallationer, fine fællesfaciliteter som mødecenter, parkeringsforhold samt meget mere," siger Michael Schmidt, Director Asset Management hos Kristensen Properties A/S.


Moderne multibrugerhus

Kristensen Properties, et af landets førende rådgivningsfirmaer inden for investering, udvikling, administration og finansiering af fast ejendom, er majoritetsejet af familien til Aalborgs legendariske ejendoms- og byggematador Thorkild Kristensen, som døde i 2013.

I en årrække har fokus især været rettet mod investeringer og aktiviteter på det tyske ejendomsmarked. I engagementet Teknikerbyen er Kristensen Properties både medinvestor - SamPension er hovedinvestor - og asset manager samt rådgiver for konsortiet.


 Teknikerbyen fra 1972 har i fem årtier i sine grønne omgivelser ved Mølleåen huset
en stjernerække af kendte ingeniør-, arkitekt- og andre rådgivnings-virksomheder.

 


"Vi er meget snart i stand til at præsentere den første af vores tre ejendomme i Teknikerbyen som redesignet multibrugerhus og nyt kontorhotel med moderne funktionelle kontormiljøer for firmaer, der har brug for fleksible arealbehov og fokuserer på medarbejder-trivsel," siger Michael Schmidt.

"Med sin naturskønne og samtidig uhyre centrale beliggenhed tæt på både Helsingør- og Lyngbymotorvejen samt blot 20 minutter fra City ligger Teknikerbyen helt ideelt for virksomheder, der rekrutterer medarbejdere fra ikke mindst det nordsjællandske område."

Michael Schmidt forventer, at forvandlingen af SamPension og Kristensen Properties´ tre nye investeringsejendomme ved Mølleåen vil være fuldført, og nye virksomheds-generationer have manifesteret sig i Teknikerbyens nye faciliteter i løbet af tre til fem år. 


Erhvervsparker i boom

Dansk erhvervsbyggeri oplever netop i disse år et veritabelt boom i efterspørgslen samt etableringen af nye moderne erhvervsparker, der giver virksomheder muligheder for at profitere af både fysisk og mentalt networking.

Netværkstanken er først som sidst bærende element i den moderne erhvervspark, der fra hovedstadsområdet i stigende grad breder sig til provinsen som oftest i områder tæt på motorvejsnet og andre hovedtrafikårer - som bl.a. Dandy Business Park i Vejle og den nye kommende Marielystparken i Kolding.


 Kristensen Properties og SamPension i fuld gang med at forvandle Teknikerbyens
gamle cellekontorer til topmoderne, nydesignede multibruger- og kontormiljøer
for nye virksomheds-generationer. 

 


"Som en af de allertidligste erhvervsparker i Danmark har Teknikerbyen en meget lang og solid tradition for faglig networking og socialt nærvær mellem de forskellige, men ikke sjældent nært beslægtede virksomheder," siger Anders Krogh, Head of Office Letting hos Cushman & Wakefield | RED.

"I sin ny flotte iøjnefaldende eksponering får fremtidige virksomheder og medspillere mere en nogensinde mulighed for at netværke med hinanden i de nyindrettede kontormiljøers lyse åbne, indbydende og max. fleksible rammer."


Nye lejere på vej

I 2012 installerede den forhenværende ejer, SEB Pension, Nordens dengang største solcelleanlæg med 4.650 kvadratmeter solceller på taget af to af Teknikerbyens tre store bygningsenheder.

Anlægget producerer årligt 545.000 kWh, hvad der svarer til 120 husstandes gennemsnitlige årlige elforbrug, og leverer op mod 17 procent af Teknikerbyens samlede årlige elforbrug - om sommeren endda godt 40 procent af forbruget."Teknikerbyen har det hele: Perfekt beliggenhed, moderne klimainstallationer, fine
fællesfaciliteter som mødecenter, p-forhold og meget mere" siger Michael Schmidt,
direktør hos Kristensen Properties A/S - t.h. asset manager Berit Andersen.

 


Blandt aktuelle videnstunge virksomheder i Teknikerbyen findes bl.a. Pensions- og forsikrings-rådgivningskoncernen Marsh/Mercer og Ørsted, mens den globalt førende danske producent af katalysatorer Haldor Topsøe rundt om hjørnet.

"Og med indvielsen af vores nye flotte kontorfællesskaber i Teknikerbyen sigter vi inden for kort tidsramme at kunne tiltrække rigtig mange nye dedikerede firmaer af alle brancher og størrelser," siger Michael Schmidt, Kristensen Properties A/S.  ●

                      

       

 
  
     
    
     

 


 

Se mere her:
Business.dk: Nye ejere vil lave flerbrugerhuse i Teknikerbyen

Lokalebasen.dk: Gennemrenoveret flerbrugerhus i grønt erhvervsområde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.