arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Lena artikel lokalebasen

Døv designer med kreative fingrer

03
okt
2014
Anne-Kathrine Utzon
Designeren Lena Haulrig Lorentzen lod ikke sit handicap stå i vejen for sin iværksætterdrøm, der forudsatte hårdt arbejde og stor entusiasme.
03
okt
2014
Anne-Kathrine Utzon

 

Lena Haulrig Lorentzen er 49 år og selvstændig designer – og så er hun døv.

I 2010 stiftede hun sin virksomhed, Haulrig Design, og i 2013 flyttede hun sin butik til nye lokaler i centrum af København. Hendes design er de seneste år blomstret op, og hendes hjemmeside, www.haulrigshop.dk, så dagens lys i april 2014.

At Lena Lorentzen blev iværksætter var ikke tilfældigt.

”Mine forældre er selvstændige, og det forekom derfor naturligt for mig at starte min egen virksomhed og dermed videreføre traditionen. Derudover har jeg måtte erfare, at det ikke er let som døv at få et arbejde i Danmark,” fortæller hun.

Kreativ ud til fingerspidserne
Lena Lorentzen entusiasme udspringer fra, at hun altid har elsket at hækle, strikke og sy og dermed skabe æstetiske kreationer. Hun sælger især sit eget design, der indebærer ponchoer, puder og smykker.

At være døv betragter hun ikke som en hindring til at kunne blive selvstændig, da blyant, papir og fagter kan bære én langt hen ad vejen. Brændende entusiasme og hårdt slid er tværtimod alfa og omega. Hun har dog måtte erfare, at der er en bagside af medaljen.

”Jeg har en tegnsprogstolk til dagligt at komme i kontakt med mine kunder. Jeg har både gode og dårlige oplevelser i min virksomhed som døv. Nogle kunder er beundret over, at jeg klarer mig så godt som værende døv, mens andre desværre haster væk herfra.”

Sund økonomi krævede indsats
At være iværksætter kan være økonomisk udfordrende. Det mærkede Lena Lorentzen, og hun valgte derfor at udleje et lokale bagerst i sin butik for at lette økonomien. Gennem Lokalebasen.dk fandt hun en lejer på kun to uger. Butikken i Puggårdsgade 7 i Indre By stod tom i hele tre år, inden hun overtog butikken i 2013. At lokalet blev udlejet så hurtigt var derfor en positiv overraskelse for Lena og har en stor betydning for hendes virksomhed.

”Jeg har nu en stabil indtægt hver måned på grund af udlejningen, og at det gik så hurtigt betyder, at jeg kan udvide mit udvalg af varer i butikken hurtigere en forventet. Det har derfor bedre muligheder for at blive solgt. Det er en utrolig lettelse, og jeg råder andre til at udleje et lokale, hvis det alligevel ikke bliver brugt,” fortæller hun.

 

 

 

 

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.