arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Lena artikel lokalebasen

Døv designer med kreative fingrer

03
okt
2014
Anne-Kathrine Utzon
Designeren Lena Haulrig Lorentzen lod ikke sit handicap stå i vejen for sin iværksætterdrøm, der forudsatte hårdt arbejde og stor entusiasme.
03
okt
2014
Anne-Kathrine Utzon

 

Lena Haulrig Lorentzen er 49 år og selvstændig designer – og så er hun døv.

I 2010 stiftede hun sin virksomhed, Haulrig Design, og i 2013 flyttede hun sin butik til nye lokaler i centrum af København. Hendes design er de seneste år blomstret op, og hendes hjemmeside, www.haulrigshop.dk, så dagens lys i april 2014.

At Lena Lorentzen blev iværksætter var ikke tilfældigt.

”Mine forældre er selvstændige, og det forekom derfor naturligt for mig at starte min egen virksomhed og dermed videreføre traditionen. Derudover har jeg måtte erfare, at det ikke er let som døv at få et arbejde i Danmark,” fortæller hun.

Kreativ ud til fingerspidserne
Lena Lorentzen entusiasme udspringer fra, at hun altid har elsket at hækle, strikke og sy og dermed skabe æstetiske kreationer. Hun sælger især sit eget design, der indebærer ponchoer, puder og smykker.

At være døv betragter hun ikke som en hindring til at kunne blive selvstændig, da blyant, papir og fagter kan bære én langt hen ad vejen. Brændende entusiasme og hårdt slid er tværtimod alfa og omega. Hun har dog måtte erfare, at der er en bagside af medaljen.

”Jeg har en tegnsprogstolk til dagligt at komme i kontakt med mine kunder. Jeg har både gode og dårlige oplevelser i min virksomhed som døv. Nogle kunder er beundret over, at jeg klarer mig så godt som værende døv, mens andre desværre haster væk herfra.”

Sund økonomi krævede indsats
At være iværksætter kan være økonomisk udfordrende. Det mærkede Lena Lorentzen, og hun valgte derfor at udleje et lokale bagerst i sin butik for at lette økonomien. Gennem Lokalebasen.dk fandt hun en lejer på kun to uger. Butikken i Puggårdsgade 7 i Indre By stod tom i hele tre år, inden hun overtog butikken i 2013. At lokalet blev udlejet så hurtigt var derfor en positiv overraskelse for Lena og har en stor betydning for hendes virksomhed.

”Jeg har nu en stabil indtægt hver måned på grund af udlejningen, og at det gik så hurtigt betyder, at jeg kan udvide mit udvalg af varer i butikken hurtigere en forventet. Det har derfor bedre muligheder for at blive solgt. Det er en utrolig lettelse, og jeg råder andre til at udleje et lokale, hvis det alligevel ikke bliver brugt,” fortæller hun.

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo