Introduktion til området

Villavej i Valby
Villavej i Valby

Københavns sydvestligste bydel Valby er i rivende udvikling og caféliv og udbuddet af shopping-muligheder blomstrer. Bydelen er også hjemsted for Københavns andenstørste park, Valbyparken, der tilbyder sommerkoncerter, en naturlegeplads og 17 temahaver, hvilket gør stedet til et populært udflugtsmål. Valby har udviklet sig fra en lille, uafhængig landsby, der blev grundlagt i det 10. århundrede, og som siden 1901 har været en del af København til den metropol, vi kender i dag. Valby ligger seks kilometer fra Københavns centrum, men det betyder ikke, at der ikke er noget at lave i Valby. Faktisk er der flere attraktioner i og omkring bydelen, og det gør den til et godt sted at være for beboere og erhvervsdrivende med kontorer i området. Valby har attraktioner for alle. De gamle industriområder i Valby er i øjeblikket ved at blive omdannet til at indeholde bedre og mere moderne underholdningsmuligheder, hvilket gør bydelen mere interessant og attraktiv. Her ligger desuden den kendte Valby Idrætspark, som er vært for talrige sportsbegivenheder i løbet af året og som tiltrækker en masse besøgende. Ud over disse attraktioner holder også Sankt Annæ Gymnasium til i Valby. Den akkrediterede akademiskole indeholder, foruden den kendte sangskole en folkeskole, et gymnasium samt en international Europaskole. Herudover ligger Valby ikke langt fra andre attraktioner som ZOO, Nationalmuseet, videnskabscentre, Rosenborg Slot, Tivoli og andre interessante steder i det københavnske distrikt. Valby er ikke er kendt for sit natteliv, men der er til gengæld nem adgang til nattelivet i andre dele af byen.

 

Områdets historie

Sporvogn
Gammel sporvogn i Valbys gader

I middelalderen hørte Valby landsby til hovedgården Utterslev. Byen kom sammen med København til kronen under Erik VII af Pommern, og i 1682 lå der 13 gårde og 25 huse uden anden jord end en have, der blev dyrket og dannede grundlag for produktion af grøntsager, som husmændene handlede med i København i knivskarp konkurrence med Amagerbønderne. Flere af landsbyens vejnavne har taget navn efter disse gårde, herunder Bakkegårds Allé, Bjerregårdsvej, Skovbogårds Alle, Valbygårdsvej, Toftegårds allé og Lyshøjgårds Allé. Og dele af den gamle landsby Valby består. Efter indlemmelsen i Københavns Kommune i 1901 blev der bygget flere boliger og industrien udvikledes. Der blev opført etageboliger, rækkehuse, villakvarterer og haveforeninger, ligesom Nordisk Films studier anlagdes i den drænede Valby Mose. Mosedalvej var vejen, der løb fra Langgade til den gamle Valby Mose, og hvor Valbys gamle gadekær senere blev anlagt og som nabovejen er opkaldt efter. Udgravninger i gravhøjene ved Danshøj har påvist, at der også boede mennesker i området i fortiden. Selvom meget af området kun er ruiner, beviser fortidslevn, at bydelen kan have eksisteret i mere end 900 år. Valby nævnes i mange historiske tekster og breve, hvorfor man mener, at landsbyen og senere bydelen har haft en fremtrædende plads i historien. Selvom der var kampe under reformationskrigene i 1533-1536, skete der først store ødelæggelser i området under svenskekrigene i 1658. Efter 1813 oplevede byen en periode med stor velstand i takt med, at nye virksomheder kom til og jernbanen blev anlagt. Grusomme epidemier og brande hærgede Valby i 1865, men byen kom sig og udviklede sig langsomt og støt til den blomstrende bydel, med et driftigt butiks- og erhvervsliv, som vi kender i dag.

 

Områdets infrastruktur

Valby Station
S-tog ved Valby Station

Med kontorer i Valby er din virksomhed centralt placeret og du kommer nemt og hurtigt med offentlig transport til og fra dine kontorlokaler og videre rundt i hovedstadsområdet, inklusive til og fra Københavns Lufthavn. Bus, Metro og S-tog kører i dagtimerne med fem til 10 minutters intervaller. Infrastrukturen effektiviseres og udbygges i disse år med Cityringen, som åbner med 17 nye stationer i juli 2019 og suppleres med Nordhavnslinjen ultimo 2019, og Sydhavnslinjen i 2023, se de nye metrostationer og find information om Københavns offentlige transportmuligheder (bus, metro, S-tog), fx rejsetider, billetpriser m.v. på DOT. Tager du bilen til kontoret, er du blandt de 40 procent (2014), der gør det samme, hvilket betyder, at bilen stadigvæk er det mest anvendte transportmiddel i kommunen. Andelen af københavnerne, der dagligt tager cyklen er stigende og udgjorde i 2014 cirka 45 procent, en stigning på fire procentpoint fra 2013. Københavns målsætning om, at mindst 50 procent skal cykle til kontoret eller uddannelsen er tæt på at være indfriet. Andelen af ture foretaget med kollektiv trafik er faldet i takt med, at flere og flere tager cyklen. Valbyboerne gik i 2014 i gennemsnit 13,31 minutter om dagen og tilbagelægger derved 1,31 kilometer. Siden 2011 har Københavnere gået mere end målsætningen om, at hovedstadens befolkning skal gå mindst 12 minutter om dagen. Passagertallet i den kollektive trafik steg fra 2011 til 2013 med 2,4 procent. Antallet af passagerer i den kollektive trafik er fortsat stigende og Metroen har givet et positivt løft. Bus udgør fortsat hovedandelen af den kollektive trafik, selvom der var et mindre fald fra 2012­-2013. Der ses en mindre vækst i tog og metro. Det samlede passagertal lå i 2013 på det højeste niveau siden 1995. Med kontorer i Valby kommer du desuden hurtigt til Københavns Lufthavn, som i øvrigt kan prale at kunne tilbyde det største antal destinationer i Skandinavien, og som siden 2009 har oplevet en stigning i antallet af passagerer på 30 procent.

 

Erhvervs- og forretningsliv

Teamwork
Teamwork øvelser mellem kollegaer

Kontorlokaler er lokaletyper, der anvendes til industri, service og øvrige erhverv. De kontorlokaler hvorfra din virksomhed drives har stor betydning for trivsel og virksomhedens profil, og der er flere ting at være opmærksom på, når du skal vælge kontorlokaler, da en virksomheds omgivelser kan styrke virksomhedsprofilen. Kontorlokaler er en del af din virksomheds ansigt udadtil og kan dermed være med til at styrke virksomhedens image. Derfor er det værd at overveje, om kontorlokaler sender det signal, du ønsker. Der skal være overensstemmelse mellem dit brand og kontorlokalernes placering, størrelse samt interiør. Kontorlokalerne har også betydning for medarbejdertrivsel, og har derfor indirekte indflydelse på produktiviteten i din virksomhed. Kontorlokalerne skal desforuden være indrettet, så de svarer til din virksomheds behov, i forhold til funktioner og daglige arbejdsgange. De valgte kontorlokaler skal naturligvis også være velfungerende, og de tekniske installationer skal være er i orden, så driften ikke forstyrres. Kontorlokalernes placering er også vigtig i forhold til rekruttering. Tjek Lokalebasen og lad dig inspirere af de mange spændende ledige kontorlejemål i Valby.

Spinderiet i Valby er et moderne indkøbscenter med cirka 50 butikker inden for tøj, sko og brugsgenstande. Du finder butikscentret på Valby Tingsted ved Valby Station, kun tre stop med S-toget fra Københavns Hovedbanegård. Indkøbscenteret holder åbent mandag til fredag fra klokken 10.00 til 19.00 og lørdag og søndag fra 10.00 til 16.00 (bemærk supermarkedernes udvidede åbningstider). I Spinderiet kan du, foruden at handle dagligvarer i Kvickly (har posthus) og Fakta, vindueskigge beklædning, sko, tilbehør, bolig og elektronik, sport og fritid. Det er også muligt at spise i Spinderiet, som har flere caféer og spisesteder, fx Café Emil, en hyggelig café med masser af atmosfære og et alsidigt menukort. Café Emil fungerer som spisested om dagen, og cocktailbar i de sene timer. Café Emil er blandt andet kendt for et udsøgt menukort og lækre kaffespecialiteter. På menukortet finder du brunch, sandwich, salater, fra grillen, pasta, mad til de små, noget lækkert til den søde tand og meget mere. Når vejret tillader det er der udendørs servering Caféen har 80 solrige pladser udenfor, hvor man kan nyde sin kaffe eller mad i den friske luft med kunder, kæreste, venner eller familie, og Sticks’N’Sushi, som ligger midt på den stemningsfyldte og historiske plads omkring det renoverede bomuldsspinderi, har takeaway, restaurant, shop og café. Menukortet byder på et stort udvalg af lækre sushi og sticks, samt diverse gode øl, vine og læskedrikke. Sticks’N’Sushi i Spinderiet er det perfekte sted til en god arbejdsfrokost. Der er mange andre shopping-muligheder, når man har kontorer i Valbykvarteret, hvor du finder alt fra genbrugsguld ved Toftegårds Plads til Anna Bandana børnetøj på Valby Langgade.

 

Købekraften i området

Handshake

Købekraften og demografi, der hvor dine kontorlokaler er placeret, kan have betydning for din virksomheds vækstpotentiale. I Københavns Kommune, herunder Valby, udgør de 20-39-årige en væsentlig højere andel af befolkningen, og der er relativt få borgere på 50+ sammenlig­net med resten af landet. Valby har haft en vækst på 12 procent, hvilket svarer til 5.566 i 2004-2014. Med en gennemsnitsalder på 35,9 år, ligger byen i 2015 mere end fem år lavere end gennemsnitsalderen for hele landet. I København er der cirka fem års forskel på byens yngste og ældste bydele. Befolkningsvæksten i København skyldes blandt andet en nettotilflytning, både fra de øvrige landsdele og fra resten af verden – i særdeles­hed USA og Nordeuropa. Tilflytterne er typisk unge under 30 år. I 2014 steg nettotilflytningen til 8.066 personer. Dette skyldes fortsat nettoindvandringen fra andre lande. Graden af pendling er væsentlig højere i Hovedstadsområdet end resten af landet. Fx arbejder 68 procent af de beskæftigede i Hovedstadsområdet i en anden kommune, mens det tilsvarende tal på landsplan er 46 procent. I Københavns Kommune, landets yngste, pendler cirka 38 procent af borgerne ud af kommunen, alligevel er København en arbejdspladskommune med 121 job per 100 beskæftigede borgere. Københavnernes gennemsnitlige indkomst er steget siden 2003, og er i 2014 lidt højere end landsgennemsnittet og gennemsnittet i 6­-byerne. Den gennemsnitlige skattepligtige husstandsindkomst i Valby er cirka 371.000 kroner og ligger over gennemsnittet for kommunens gennemsnit, som er cirka 376.000 kroner. Kvadratmeterprisen var ifølge Københavns Kommune 24.734 i 2014 (en stigning på 58 procent fra 2003-2014), men for fjerde kvartal 2015, er kvadratmeterprisen ifølge beregningsmodulet på BRF Kredits hjemmeside 32.006 i postnummer 2500 Valby. Tjek kvadratmeterprisen på den mest hyppige form for bolig, der hvor du ønsker at leje kontorlokaler, det vil give et billede af købekraften i området.

 

Parkeringsmuligheder

Parkering
Der er gode parkeringsmuligheder i Valby

Parkeringsmuligheder betyder ofte en hel del i forbindelse med valg af kontorlokalers beliggenhed. Bemærk, at når du søger efter kontorlokaler i Valby (postnummer 2500) på Lokalebasen får du oplyst, om der er tilknyttet parkeringsplads(er) eller om der er mulighed for at leje parkeringsplads(er) i nærheden af kontorlejemålet. For mere information om parkeringsmulighederne i Valby og Københavns øvrige otte bydele, se parkeringsinformation og tjek samtidig parkeringszoner og priser, betalingsfri dage og betalingsmuligheder. Du skal dog stadig være opmærksom på eventuel skiltning, som kan forekomme og eventuelle private parkeringsområder som kan kræve betaling ved parkering. Der findes flere parkeringshuse i Valby, herunder EuroPark (APCOA) i Annexstræde. Din Parkering administrerer P-huset ved Big Bowl i Valby, hvor du kan langtidsparkere med opsyn i 120 dage. Bemærk, at korttidsparkering også er muligt, se Parkeringshuse i København for mere information. Overvejer du at leje en parkeringsplads på månedsbasis, kan du får et overblik over de billigste parkeringspladser til leje i København. Der er stor prisforskel mellem de billigste og dyreste parkeringspladser til leje i København. Se hele listen her Lej parkeringsplads i København. Valby Langgade har 440 parkeringspladser og er lokaliseret i området Vesterbro-Kongens Enghave i København – se Parkeringsinfo om Valby Langgade ,som ligger uden for de almindelige betalingszoner i København.

 

Udvikling i området

Valby-Hallen
Valby-Hallen

Fremad Valby rykker frem og er klar til Danmarksserien, og Valby ligeså. Udvikling, erhverv og vækst har betydning for din virksomheds potentiale, ligesom dine kontorlokalers placering kan styrke dit virksomheds image og signalværdi. I perioden 2008-2015 er der opført cirka 983.000 kvadratmeter erhvervsbyggeri i København, herunder Valby. Med over 652.000 nye kvadratmeter til kontor, handel, lager samt offentlig administration har denne branche fået opført markant flest kvadratmeter erhvervsbyggeri i perioden. Kvadratmeter færdiggjort erhvervsbyggeri fordeler sig på følgende brancher: fabrikker, værksteder, el- gas og varmeværker, anden bygning til produktion, transport- eller garageanlæg, bygninger til kontor, handel, lager, offentlig administration, bygninger anvendt til hotel, restauration, frisør og lignende samt uspecificeret transport og handel. København blev hårdt ramt af den finansielle krise, og væksten i regionen har de seneste år været lavere end i sammenlignelige internationale regioner. Der er dog tegn på bedring i økonomien. Fra 2010 og fremefter er udviklingen vendt og andelen af vækstiværksættere er steget med 10 procentpoint. Effekten af den finansielle krise var markant i København, hvor ledigheden næsten blev fordoblet fra 2008 til 2010. Siden 2012 er ledighedsniveauet faldet, men er endnu ikke tilbage til niveauet fra før krisen. Antallet af udenlandske turister, der besøger København, vokser, og de udenlandske virksomheders aktivitet i hovedstadsregionen er også stigende. Som en del af Københavns Kommune, deltager Valby i realiseringen af en række klima- og miljømål, blandt andet skulle byens C02-udledning i 2015 være faldet med 20 procent i forhold til 2005, dette mål blev allerede nået i 2013. København skal være C02-neutral i 2025, og har samtidig en målsætning om, at luften skal være så ren, at københavnernes sundhed ikke belastes. Områdefornyelse af Kulbanekvarteret blev godkendt i april 2016, og Valby Langgade undergår renovering.

 

Industrien

Lagerhal

Valby, hvor indbyggerne i gennemsnit bliver 76,9 år (2014), er en af Københavns driftigste bydele. Med industripionerer som FLSmidth, der globalt bistår mineral- og cementindustrien med alt fra teknik, single-maskiner og komplette procesanlæg til vedligeholdelse, support og drift af behandlingsanlæg samt porcelænsfabrikken, gasværker og bomuldsmøller, har Valby udviklet sig til en industriel bydel med en veldefineret identitet. I dag har modernisering og forbedringer udviklet disse gamle industrielle faciliteter til nye og kreative industrielle centre, og det forventes, at byens store selskaber vil foretage investeringer for 55 milliarder kroner frem mod 2025. Selv om der kommer mange nye virksomheder, herunder entreprenante startups og solo-prenører, til bydelen, så er Valbys kultur intakt, og det er ikke alle de gamle værtshuse, der er blevet erstattet af nye og moderne sushibarer. Og nu vi er på den rigtige side af Valby Bakke, så vil mange huske, at Olsen Bandens skønne Kjeld og skingre Yvonne boede i Valby, og huset, der nok er bedst kendt, ligger i Nordisk Films røde studier på Mosedalvej. Men før de boede i kulissen hos Nordisk Film boede de på stien, som kaldtes for Smøgen, og som i dag går under navnet Asta Nielsen Stræde. Der er i 2016 ingen lokale aktive erhvervsnetværk i Valby, hvor Lokaludvalget tidligere har opfordret butikker og virksomheder til at bakke op omkring erhvervsnetværkene Grønt Erhverv og Bæredygtig Bundlinje (red.: muligvis de samme), så kommende virksomheder med kontorer i Valby, kan derfor være med til at etablere en egentlig erhvervsforening eller netværk, og dermed aktivere andre lokale erhvervsdrivende med kontorer i bydelen.

 

Hoteller og overnatningsmuligheder i området

Hotel

Når du driver din virksomheder fra kontorer i Valby kan der opstå behov for indkvartering fx af kunder, og så er Hotel Rossini i Jernbanegade blandt andet en mulighed.

Hostels er et godt alternativ til hoteller, og København har masser at tilbyde prisbevidste gæster i forhold til design, komfort og beliggenhed.  København har mange lækre, cool og hyggelige hostels, som kan fungere som alternativer til de dyrere hoteller. Det femstjernede hostel, Danhostel Copenhagen City, er det største hostel i Europa og ligger på Københavns havnefront, med udsigt over havnen. GUBI design har stået i spidsen for indretning og dekoration. Urban House er et hostel på Vesterbo lige ved siden af Københavns Hovedbanegård. Urban House har et unikt design og faciliteter, som gør dit ophold uforglemmeligt. Copenhagen Downtown Hostel ligger i hjertet af København med kun fem minutters gang fra Hovedbanegården og med en kort gåtur til mange af topattraktionerne. Copenhagen Downtown er et funky, prisvenligt hostel og hotel med venligt internationalt personale og prisvenlige overnatningsmuligheder for alle. Copenhagen Downtown Hostel tilbyder rejsende, studerende og grupper billig overnatning i hyggelige og renoverede omgivelser med afsæt i skandinavisk indretning og design. Alt efter præferencer og pengepung. Reserver fx hotelværelser i Valby til dine overnattende gæster på Expedia, hotels.com eller booking.com.