Lovpligtigt energimærke til din erhvervsejendom

Energimærke

Har du som udlejer af en erhvervsejendom ikke et energimærke, skal du hurtigst muligt sørge for dette, da det er lovpligtigt. Du skal ligeledes have et nyt, hvis dit energimærke er over 10 år gammelt.

Siden 2009 har det været lovpligtigt, at der ved udlejning, deludlejning eller salg af en erhvervsejendom foreligger et gyldigt energimærke. Som ejer af ejendommen er det dig, der har ansvaret for, at energimærket er udarbejdet.

Et energimærke har en gyldighed på 10 år. Du kan derfor godt genbruge et energimærke, hvis det er under ti år gammelt. Uanset hvornår din bolig er opført, vil du altid kunne finde boligens aktuelle energiklasse på hjemmesiden SparEnergi.dk.

Bestil energimærket hurtigt og effektivt

Energimærket udarbejdes på baggrund af et visit fra en ekstern energikonsulent. Lokalebasen.dk samarbejder med en af landets skarpeste leverandører af energimærker, som hurtigt og effektivt kan hjælpe dig med at leve op til loven. Når du benytter vores services, kan du altid være sikker på at energimærkning af din bolig udføres af en beskikket bygningssagkyndig som er i besiddelse af de rette kvalifikationer. Kontakt vores samarbejdspartner telefonisk eller via formularen nedenfor.

Modtag et uforpligtende tilbud

Kontakt via formular eller telefonisk

Hverdage kl. 09-17

Om energimærket:

  • Energimærket viser ejendommens samlet energiforbrug på en skala fra A til G – herunder varme, vand og el.
  • Energimærket indeholder en liste over forslag, som kan reducere energiforbruget for ejendommen.
  • Udgiften til energimærket kan du medtage i varmeregnskabet for ejendommen. Det kan derfor deles ud på lejerne i energimærkets gyldighedsperiode.
  • Energimærket er gyldigt i 10 år.
  • Energimærket skal være gyldigt ved udlejning eller salg af Jeres erhvervsejendom, da en ny lejer altid kan kræve, at der foreligger et gyldigt energimærke.

Undtaget ejendomstyper:

Alle bygninger, hvor der anvendes energi til regulering af indeklimaet, skal som udgangspunkt energimærkes. Dog gælder der undtagelser – særligt for mindre bygninger med et bruttoareal under 60 m² og bygninger som er fredede.

For bygninger, som sælges til nedrivning, er en opdateret energirapport heller ikke påkrævet. Og så er sommerhuse i reglen undtaget fra reglen om energimærkning af bygninger.

Læs mere om energimærkninger på Energistyrelsens hjemmeside her.

Hvad koster energimærkning?

Prisen for energimærker varierer alt efter boligens type, størrelse og beskaffenhed, og er fastsat af Eneristyrelsen. Du skal regne med at betale mellem 5.000 og 8.000 kroner for en energirapport afhængig af antallet af kvadratmeter.

Gør din annonce bedre med et energimærke

Ved at oplyse din ejendoms energimærke i din annonce på Lokalebasen.dk, vil du forbedre kvaliteten af annoncen. Jo bedre kvalitet din annonce har, jo højere vil den blive prioriteret i vores listevisninger. Med et energimærke vil du således forøge chancerne for en hurtig udlejning, da annoncen bliver eksponeret for flere relevante brugere. Og står du for at skulle sælge din ejendom, vil en energirapport, som er 100% up to date, være et indlysende salgsargument.

Læs mere om vores Quality Score pointsystem her.

Bestil tilbud på energimærke

Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo