arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Afståelse - Hvad betyder en afståelse?

Hvad er en afståelse

Ved afståelse er der mulighed for at komme ud af et lejemål eller en lejekontrakt, ved at sælge denne kontrakt videre til en anden erhvervsdrivende, der så overtager lejemålet på de vilkår, der allerede er fastlagt. Fastsættelse af en pris på en afståelse, foretages bl.a. ud fra den årlige husleje, beliggenheden og andre relevante forhold i den gældende lejekontrakt.

Afståelse kan benyttes ved salg af butikker, caféer og restauranter. Hos restauranter er afståelse ofte populært, da den nye lejer hermed ved, at lokalerne er godkendt til det rette formål og anvendelse. Ofte i forbindelse med gennemførelse af en afståelse, skal den nye indtrædende lejer forinden godkendes af udlejer, så udlejer sikre sig at indtrædende lejer har den fornødne brancheerfaring og bonitet til at kunne videreføre den gældende lejeaftale.

Hvad er afståelse?

En afståelse af et erhvervslejemål betyder, at lejeren af nogle lokaler, lader en anden lejer overtage den lejekontrakt der allerede er blevet lavet. Dvs. at den nye lejer overtager lejekontrakten, samt de forhold der er gjort gældende i kontrakten imellem udlejer og den tidligere lejer.

Det betyder at den nye lejer fortsætter lejekontrakten på uændrede vilkår, med de samme pligter som den tidligere lejer, med mindre der i kontrakten er sat specifikationer for ændringer, i tilfælde af en afståelse.

På normal vis er det ikke nødvendigt at udforme en ny lejekontrakt imellem lejer og udlejer, men der bliver ofte udarbejdet en afståelsesaftale, som er en aftale imellem den nuværende og den kommende lejer, omkring vilkårne for afståelsen. Dette bliver også kaldt for en købsaftale.

I nogle tilfælde bliver der også udarbejdet en allonge, som er et tillæg til den eksisterende erhvervslejekontrakt, der er en bekræftelse af at den tidligere lejer udtræder og en ny lejer indtræder.

Hvornår kan man bruge en afståelse?

Ifølge erhvervslejeloven §55 så har en lejer af et erhvervslejemål en afståelsesret til at lade en anden lejer, inden for den samme branche, overtage erhverslejemålet på de vilkår der er fastsat i den oprindelige lejekontrakt.

Udlejer kan dog modsætte sig afståelsen, hvis der menes at den nye lejers økonomi eller branchekendskab er et problem for overtagelsen af lejekontrakten.

Hvis I har brug for at udforme en professionel erhvervslejekontrakt, kan dette gøres i vores værktøj her.

Liste over ledige butikslokaler

Vi har samlet en liste til dig over alle ledige butikslejemål i Danmark. Hvis lejemålet er sat til leje med afståelse, vil det være angivet på annoncen for lejemålet. Det samme gælder butikslejemål, der er angivet som velegnet til cafe/restaurant.

København

Sjælland

Fyn

Jylland

Bornholm


Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.